Ostrava: Z návštěvy Miloše Zemana

14.11.2014 19:24

Prezident republiky Miloš Zeman zavítal 10. listopadu do Ostravy. Na úvod svého třídenního programu v Moravskoslezském kraji navštívil krajský úřad, absolvoval jednání s vlastníky průmyslových areálů, setkal se s primátorem Ostravy Tomášem Macurou a dalšími zástupci měst a obcí regionu.

Ostrava: Z návštěvy Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radniční věž v Ostravě

Na krajském úřadu prezidenta republiky přivítal hejtman Miroslav Novák. Prezidenta tady čekali zaměstnanci úřadu, krajští zastupitelé, poslanci a senátoři zvolení za Moravskoslezský kraj. Během návštěvy Vítkovického zámečku byla pro Miloše Zemana připravena prezentace stavu brownfieldů v regionu, které se zúčastnili představitelé vlastníků těchto areálů Vítkovice Machinery Group, Dalkia, ArcelorMittal, OKK Koksovny, Diamo aj. a měst, na jejichž katastrech se bývalé průmyslové areály nacházejí.

Vlastníci brownfieldů o rozloze cca 1300 hektarů požádali prezidenta o podporu. Nejsou spokojeni s dosavadním přístupem státu k této problematice. Vláda v roce 2002 přislíbila na revitalizace po hornické a hutnické činnosti v Moravskoslezském kraji 20 miliard korun. Meziresortní komise schválila na tři stovky projektů. Do současnosti se jich podařilo dokončit jen 83 v hodnotě 7 mld. Kč, sedmdesát je v řešení. Přes stovku projektů stále čeká na vyhlášení výběrového řízení.

V odpoledních hodinách se Miloš Zeman přesunul do Havířova, kde se setkal s představiteli města, s občany, navštívil městskou nemocnici a pekárny Semag. V ostravském hotelu Clarion pak povečeřel s primátorem Ostravy Tomášem Macurou, dalšími nově zvolenými primátory statutárních měst kraje a řediteli nemocnic.

V úterý 11. 11. se prezident vydal do Opavy, Krnova a Osoblahy. Závěrečný den návštěvy 12. 11. čekala hlavu státu mimo jiné beseda se studenty VŠB-TU v Ostravě a návštěva města Kopřivnice a automobilky Tatra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …