Ostrava: Z olympijské výstavy na písečnou pláž

04.07.2016 14:25

Písek, voda, lehátka, slunečníky a exotické drinky patří mezi atributy světových pláží. Jednu z nich budeme mít letos i v Ostravě! Místní „Copacabanu“ u Loděnice pod hradem, která se stane hlavní odpočinkovou zónou ostravského Olympijského parku, otevřeli 1. července spolu s dalšími osobnostmi primátor Tomáš Macura a náměstek primátora Martin Štěpánek.

Ostrava: Z olympijské výstavy na písečnou pláž
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Pláž je široká 4 metry, dlouhá 50 metrů, její plocha je tedy 200 metrů čtverečních. Navezeno na ni bylo 18 velkých tatrovek písku, okolo 150 tun. V době činnosti Olympijského parku, od 5. do 21. srpna, na něm bude 20 lehátek, v přilehlém stánku se budou podávat exotické drinky. Návštěvníci pláže budou moci využít služeb Loděnice pod hradem.

Ve stejný den byla za účasti Tomáše Macury a Martina Štěpánka zahájena v budově Světa techniky v Dolní oblasti Vítkovice výstava Síň slávy olympioniků Moravskoslezského kraje. Expozice seznamuje návštěvníky s osobností a osudy šesti významných sportovců svázaných s moravskoslezskou metropolí a Moravskoslezským krajem, kteří sklízeli nebo stále sklízení úspěchy na mezinárodním poli.

Na panelech v životní velikosti lze vidět legendárního běžce Emila Zátopka, rodáka z Kopřivnice, jeho ženu, oštěpařku Danu Zátopkovou z Fryštátu, skokana na lyžích Jakuba Jandu z Čeladné, řeckořímského zápasníka Vítězslava Máchu z Krmelína, skokana do výšky Jaroslava Bábu z Karviné a plavkyni Barboru Závadovou z Ostravy.

„Tyto a další aktivity spojené s organizací Olympijského parku mají jednu společnou myšlenku – podporu sportu, a to nejenom u velkoplošných obrazovek, ale také toho aktivního,“ uvedl primátor Tomáš Macura s tím, že cílem je přitáhnout k aktivnímu sportovnímu vyžití zejména děti.

I proto se expozice Síň slávy olympioniků Moravskoslezského kraje objeví také na dalších pěti místech Ostravy a jejich návštěva bude spojena se soutěží pro děti o hodnotné ceny. Podrobnosti lze najít na www.olympijskeparky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …