Ostrava: Žádosti o dotaci na obnovu reklamního označení provozovny lze podat do konce srpna

22.08.2020 16:01

Ostravským podnikatelům nabízí město až 30 000 Kč na obnovu venkovní reklamy na svých provozovnách.

Ostrava: Žádosti o dotaci na obnovu reklamního označení provozovny lze podat do konce srpna
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

O dotaci mohou žádat již jen do 31. 8. podnikající fyzické nebo právnické osoby, jejichž provozovna se nachází v území vymezeném v Nařízení o regulaci reklamního smogu a jejichž označení provozovny v současném provedení neodpovídá zmíněnému nařízení nebo doporučením dle Manuálu umísťování reklamy v rámci projektu OSTRAVA 360°. Podmínky dotačního programu a podrobné informace ZDE.

Město chce podpořit především menší podnikatele, kteří nedisponují finančními prostředky na odborný tým zabývající se reklamním marketingem. Proto jsou oprávněnými žadateli pouze ti, jejichž celkový obrat za uplynulé účetní období nepřekročil 10 milionů korun. Minimální výše dotace poskytnuté na jeden projekt činí 3 tisíce korun, maximální výše pak 30 tisíc korun. Město se bude finančně spolupodílet na úhradě uznatelných nákladů realizovaných projektů, které bude spolufinancovat maximálně ve výši 70 %. Celková výše alokované částky je 3 miliony korun - na dotaci tak dosáhne minimálně 100 ostravských provozoven. Lhůta pro podání žádosti je od 1. 3. 2020 do 31. 8. 2020.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí

Ostrava se zabývá problematikou vizuálního smogu a kultivací veřejného prostoru - od 1. 1. 2020 platí Nařízení o regulaci reklamního smogu v Ostravě a na vymezeném území jsou nastavena nová pravidla pro umísťování venkovní reklamy. Pro snadnější orientaci podnikatelů a majitelů provozoven v problematice venkovních reklam vydalo město také „Manuál umísťování reklamy města Ostravy“ - ten přináší návod, jak rozeznávat vhodná a vkusná řešení a názorně prezentuje reklamy nevhodné. Vysvětluje, jak lze vizuálně vyčistit prostor, ve kterém jednotlivé provozovny mnohdy v důsledku reklamního smogu nyní nevynikají.

Problematikou vizuálního smogu se komplexně zabývá projekt „OSTRAVA 360° – Kvalitní venkovní reklama ze všech úhlů“. Nařízení, manuál a dotační program tvoří jeho základní pilíře. Cílem je veřejný prostor kultivovat, ne reklamu úplně zakázat. Reklama ve městě a především reklamní označení řady provozoven však nedisponují žádoucí úrovní a v důsledku toho veřejný prostor degradují. Se záměrem tento stav zlepšit a konkrétně podnikatelům s obměnou reklamy finančně pomoci, vyhlásilo město dotační program: „Podpora obnovy reklamního označení provozoven na území města Ostravy vymezeném v Nařízení města č. 11/2019, kterým se stanoví zákaz šíření reklamy na veřejně přístupných místech mimo provozovnu v roce 2020.“

Pomocí finanční motivace chce město dosáhnout postupné výměny stávajících, již instalovaných nevhodných reklamních označení provozoven za taková, která snesou vysoké nároky na umístění v nejvýznamnějších částech města. Dotační program bude podporovat kvalitu návrhu a úroveň provedení reklamního označení provozoven. Je určen na úhradu nákladů na grafický návrh reklamního označení provozovny, jeho výrobu a instalaci. Dotační program se netýká provozoven vzniklých ode dne nabytí účinnosti uvedeného Nařízení tj. 1. 1. 2020. Orgány města rozhodnou o poskytnutí dotací nejpozději do 30. 9. 2020.

Podmínky dotačního programu a podrobné informace ZDE.
Další informace k projektu OSTRAVA 360° jsou dostupné ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…