Ostrava: Zastupitelé schválili peněžitý dar obětem útoku ve fakultní nemocnici

11.12.2019 19:33

Desátý prosincový den zasáhla Ostravu tragická zpráva. Ozbrojený útočník v čekárně traumatologické ambulance ve Fakultní nemocnici Ostrava usmrtil šest osob a další vážně zranil, stav jednoho zraněného je nadále kritický.

Ostrava: Zastupitelé schválili peněžitý dar obětem útoku ve fakultní nemocnici
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Jako výraz soucitu a okamžité ochoty pomoci rodinám postižených touto tragickou událostí zastupitelé na svém zasedání 11. prosince jednohlasně schválili poskytnutí peněžitého daru k překlenutí nastalé tíživé situace pro nejbližší pozůstalé po obětech.

Celková částka peněžitého daru pro nejbližší pozůstalé každé z obětí tragické události činí sto tisíc korun, přičemž bude mezi nejbližší pozůstalé rozdělena rovným dílem. Za nejbližší pozůstalé se manžel/manželka, druh/družka, dítě/děti (případně vnouče/vnoučata, nežije-li již dítě) zemřelého (každý rovným dílem), přičemž není-li nikdo z takto vymezeného okruhu nejbližších pozůstalých, pak matka a otec zemřelého (každý rovným dílem), přičemž není-li nikdo z takto vymezeného okruhu nejbližších pozůstalých, pak sourozenec/sourozenci zemřelého (každý rovným dílem).

Zároveň zastupitelé schválili peněžitý dar rovněž osobám zraněným útočníkem, a to ve výši 50 tisíc korun v každém jednotlivém případě.

Pomoc na telefonu

Probační a mediační služba ČR s vyjádřením soustrasti nad tragickou událostí se zapojuje do systému intervence a nabízí pomoc prostřednictvím zřízených dvou telefonních linek, které jsou nyní k dispozici pro všechny bezprostředně zasažené úterní tragickou událostí. V čase od 8 do 20 hodin denně je možno se obracet na naše poradce pro oběti na tel.číslech 727 940 191, 773 783 754.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…