Ostrava: Živnostenský úřad začne přijímat žádosti na ošetřovné u OSVČ

24.03.2020 17:58

Vláda schválila nárok na ošetřovné pro osoby samostatně výdělečně činné, které kvůli koronaviru nemohou aktuálně pracovat a pečují o dítě.

Ostrava: Živnostenský úřad začne přijímat žádosti na ošetřovné u OSVČ
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Na příspěvek bude nárok, pokud na stejné dítě/děti nečerpá tento nebo jiný kompenzační příspěvek žádná jiná osoba. Žádosti o finanční příspěvek na ošetřovné pro OSVČ budou přijímat obecní živnostenské úřady. Živnostenský úřad žádost neprodleně předá Ministerstvu průmyslu a obchodu, které bude finanční příspěvek poskytovat.

Ošetřovné bude činit 424 korun za den a je určeno pro všechny OSVČ, jejichž potomci jsou ve věku 6 až 13 let. Další podmínkou bude, aby manžel či manželka nečerpali ošetřovné v klasickém zaměstnaneckém vztahu. Jediné, co bude muset OSVČ udělat, je, že doručí jednoduchý formulář, kde potvrdí své základní údaje a podmínky na živnostenský úřad.

V Ostravě předávejte žádosti na odbor živnostenský úřad Magistrátu města Ostravy a to bez ohledu na místní příslušnost. Vyčkejte však prosím, na publikování formulářů ministerstvem. Jsme vám k dispozici na telefonních číslech Kontaktního centra Magistrátu města Ostravy tel. číslo: 599 49 93 11, tel. číslo: 844 12 13 14 (zvýhodněný tarif partnerské linky Bluetone) nebo tel. číslo: 599 443 148.

Bližší informace naleznete ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…