Ostrava bude mít „inteligentní“ zastávky

09.08.2015 9:30

Na mnoha ostravských zastávkách MHD lze spatřit světelné panely, které jsou součástí tzv. inteligentních dopravních systémů. Zatím na nich svítí zpravidla nápis Zkušební provoz, ale už nedlouho by se to mělo změnit. Na setkání s novináři o tom hovořil náměstek primátora pro dopravu Ivo Hařovský.

Ostrava bude mít „inteligentní“ zastávky
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

„Zatím budou panely informovat cestující  o aktuálních odjezdech podle platného jízdního řádu, ale předpokládám, že v horizontu jednoho a půl měsíce, po zprovoznění odbavovacích systémů ve vozidlech MHD,  budou tyto informace rozšířené o aktuální příjezdy a odjezdy a další provozní informace pro cestující,“ uvedl Ivo Hařovský.

Celkem 38 panely typu LED a LCD s šesti nebo deseti řádky displeje bylo osazeno osmnáct vytipovaných stanovišť, které byly na přelomu července a srpna uvedeny do zkušebního provozu. Všimnout si jich můžete například na zastávkách Náměstí republiky, Hlavní nádraží, Sad B. Němcové, Karolina, Poruba vozovna, Mírové náměstí, Husův sad, Stodolní a dalších. Investice města za zhruba 17 milionů korun byla realizována za 85procentní finanční podpory z regionálního operačního programu.

Projekt "Inteligentní zastávky" (CZ 1.10/1.3.00/12.01740) je spolufinancován Evropskou unií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…