Ostrava informuje o letních uzavírkách

07.06.2015 11:06 | Zprávy

Dopravní stavby, jejichž termíny ovlivnila snaha vyhnout se termínu konání Mistrovství světa v hokeji, budou v nadcházejícím období na území města souběžně realizovat Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK) a Moravskoslezský kraj (MSK), Dopravní podnik Ostrava (DPO) a město Ostrava (SMO).

Ostrava informuje o letních uzavírkách
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Jejich kumulaci lze očekávat zejména v prázdninových měsících, kdy si větší zásahy do dopravy vyžádají zejména rekonstrukce ulice Mariánskohorské a odkanalizování ulice 28. října. Dopravní situaci dále zkomplikuje fakt, že podle výsledků výběrového řízení oprava dálničních mostů na prodloužené Místecké v Přívoze s největší pravděpodobností přesáhne původně odhadovaný termín 60 dnů a bude kolidovat s pracemi v ulicích Mariánskohorské a 28. října.

Výrazně, byť jen krátkodobě ovlivní dopravní situaci ve městě také významné kulturní a sportovní akce, především mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava (16. – 19. července) a Ostravský maraton (6. září).

„Pro nadcházející tři měsíce se bavíme o 13 uzavírkách, z toho pouze tři jsou městské. Jednou z nich je oprava havarijního stavu Nádražní ulice, další dvě se týkají rekonstrukcí zastávek MHD. Většina je tedy krajských anebo státních. Intenzivně proto jednám s krajem, aby současně na území města probíhalo co nejméně uzavírek. Iniciuji možnost nočních prací tak, aby uzavírku Mariánskohorské ulice zkrátily, ale zároveň nenarušovaly noční klid,“ říká náměstek primátora Ivo Hařovský.


Přehled plánovaných akcí s největším vlivem na dopravní situaci

Komunikace

Název akce

Termín uzavírky

Investor

 

 

 

 

 

III/4787

Rekonstrukce zastávek MHD Kino Luna,   ul. Výškovická.   Usměrnění provozu snížením počtu jízdních pruhů.

 

5 – 7/2015

 

DPO

 

 

 

 

 

II/479

Rekonstrukce zastávek MHD Prostorná,   ul. 28. října, včetně výměny kolejového svršku. Úplná uzavírka v úseku mezi   zastávkami Sokola Tůmy a V Zátiší, výluka tramvají v době výměny   kolejového svršku.

 

7 – 10/2015

 

DPO

 

 

 

 

 

II/647

Rekonstrukce a modernizace   ul. Mariánskohorské, směr centrum, úsek mezi ulicemi 28. října a Spodní,   oprava živičného krytu.   Úplná uzavírka včetně autobusové dopravy.

 

7. 7. – 7. 8.

2015

 

SSMSK

 

 

 

 

 

II/647

Rekonstrukce a modernizace   ul. Mariánskohorské, směr Poruba, úsek mezi ulicemi Spodní a 28. října,
  oprava živičného krytu
.   Úplná uzavírka včetně autobusové dopravy.

 

8. 8. – 13. 9.

2015

 

SSMSK

 

 

 

 

 

II/479

Odkanalizování   ul. 28. října, úsek mezi ulicemi U Boříka a Plzeňskou, oprava   živičného krytu.   Úplná uzavírka včetně uzavření křižovatky ulic 28. října a Plzeňské.

 

7. 7. – 29. 8.

2015

 

MSK

 

 

 

 

 

II/479

Oprava ul. Opavské   v prostoru křižovatek s ul. Sjízdnou, Sokolovskou a 17. listopadu. Částečná uzavírka – snížení počtu   pruhů na jeden. Při pokládce finální asfaltové vrstvy se předpokládá úplné   uzavírky po úsecích o víkendech.

 

7. 7. – 13. 9.

2015

 

MSK

 

 

 

 

 

I/11

Rekonstrukce mostů na ul. Rudné přes   ulice Dr. Kudely, Nad Porubkou a Záhumenní.Částečná uzavírka, provoz bude převeden do protisměrného jízdního   pásu.

 

½ 09 – ½ 11

2015

 

ŘSD

 

 

 

 

 

I/56

Oprava   dilatací mostu na ul. Místecké (MÚK Makro). Částečná uzavírka –   uzavřena bude vždy polovina jízdního pásu.

 

18. 5. – 24. 7.

2015

 

ŘSD

 

 

 

 

 

I/56

Oprava dálničních   mostů na ulici Místecké. Úplná uzavírka.

25. 5. – 31. 10

2015

 

ŘSD

 

 

 

 

 

II/647

Oprava ul.   Plzeňské v úseku mezi ulicemi   Samaritánskou a Rudnou – jednoho pásu ve směru k ul. Rudné. Usměrnění   provozu snížením počtu jízdních pruhů.

 

podzim

2015

 

MSK

 

 

 

 

 

 

III/01137

Rekonstrukce a modernizace ulic   Petřkovické a Aleje v úseku Petřkovice – Bobrovníky, oprava živičného krytu. Částečná   uzavírka, při pokládce finální asfaltové vrstvy lze předpokládat   úplné uzavírky po úsecích.

 

 

od 1. 6. – 6. 7. 2015

 

 

 

MSK

 

 

 

 

 

II/647

Rekonstrukce a modernizace   ul. Muglinovské, oprava živičného krytu. Částečná uzavírka – uzavřen bude   vždy jeden jízdní pás.

 

18. 5. – 25.6.

2015

 

MSK

 

 

 

 

 

MK

Nádražní I. etapa, II. fáze –   rekonstrukce inženýrských sítí a tramvajové trati. Uzavírka v úseku mezi ulicemi   30. dubna a Stodolní, směr centrum.

 

17. 4. – 12. 6. 2015

 

SMO, DPO

 

 

 

 

 

MK

Nádražní   I. etapaIII. fáze – rekonstrukce   inženýrských sítí a tramvajové trati. Uzavírka v úseku mezi ulicemi 30.   dubna a Stodolní, směr Přívoz.

 

12. 6. – 30. 11. 2015

 

SMO, DPO

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Relaxační zóna opět nabídne posezení, občerstvení a pohodu

22:05 Kroměříž: Relaxační zóna opět nabídne posezení, občerstvení a pohodu

Místo určené k odpočinku a relaxaci, místo, kde se můžete zapojit do některé z aktivit, činností, zá…