Ostrava je lídrem v ekodopravě

21.02.2018 16:03

Šestici vozidel na alternativní pohon předal ve středu 21. února ostravský primátor Tomáš Macura zástupcům Městské policie Ostrava a městských obvodů. Ředitel MPO Zdeněk Harazim převzal dvě vozidla VW Caddy s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). Elektromobily Volkswagen e-UP! si převzali starostové Radvanic a Bartovic, Slezské Ostravy a Hrabové.

Ostrava je lídrem v ekodopravě
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Do Radvanic a Bartovic zamířily dva elektromobily, do Hrabové a do Slezské Ostravy po jednom. Auta byla nakoupena v rámci projektu „Ostravou na alternativní pohon I“ spolufinancovaného z Národního programu životní prostředí (NPŽP). Těchto 6 vozidel bylo pořízeno za 3,96 milionů korun, z toho činí dotace ministerstva ŽP 900 tisíc korun.

„Stále neuspokojivý stav kvality ovzduší nás vede k využití všech možností, jak situaci zlepšit. Jedním z nich je i urychlená ekologizace vozového parku města. Proto jsme vloni připravili projekt „Ostravou na alternativní pohon I“ na pořízení 21 ekologických vozidel a získali na něj podporu od Ministerstva životního prostředí, “ řekl k tématu ostravský primátor Tomáš Macura.

Dalších 15 vozů přibude nejpozději do konce října

Ke zmíněným šesti vozidlům přibude v rámci projektu „Ostravou na alternativní pohon I" dalších 15 nejpozději do konce letošního října. Ještě v březnu budou předány dva elektromobily Volkswagen e-Golf pro potřeby ostravského magistrátu. Zbývajících 13 vozů s pohonem CNG pro Městskou policii Ostrava bude dodáno letos na podzim. V říjnu 2018 bude mít Ostrava pro magistrát, obvody a MPO 48 ekovozidel.

Na konci února magistrát předloží novou společnou žádost v rámci projektu „Ostravou na alternativní pohon II“ na dalších 20 kusů vozidel na alternativní pohon. V případě úspěšného schválení žádosti o podporu z Národního programu ŽP bude mít Ostrava v roce 2019 celkem 68 vozidel z kategorie nízko-emisních aut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…