Ostrava vytváří výborné podmínky pro podnikatele

30.08.2020 8:32

Ocenění za umístění města Ostravy ve výzkumu Město pro byznys převzal první náměstek primátora Radim Babinec. Výzkum hodnotil podnikatelský potenciál měst a přístup veřejné správy k podnikatelům.

Ostrava vytváří výborné podmínky pro podnikatele
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Ve 12. ročníku srovnávacím výzkumu Město pro byznys, ve kterém agentura Datank hodnotí podnikatelský potenciál jednotlivých měst, se Ostrava v Moravskoslezském kraji umístila na druhém místě za Třincem.

Agentura kladně hodnotila, že Ostrava se může pochlubit nejvyšším podílem malých a středních firem a velmi vysokým počtem studentů a učňů v odborném vzdělávání. Rozvoji podnikatelského prostředí výrazně přispívá výborná dopravní dostupnost moravskoslezské metropole.

„Z hodnocení přístupu veřejné správy mě potěšily vysoce nadprůměrné výsledky v testu elektronické komunikace, kdy agentura prostřednictvím podnikatelských dotazů zjišťuje kvalitu a včasnost e-mailových odpovědí,“ uvedl první náměstek primátora Radim Babinec, který převzal ocenění. Ostrava zabodovala také tím, že věnuje dostatek financí na podporu kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…