Ostrava zvažuje možnost přesunu správních agend

07.09.2018 8:34

Rada města Ostravy na svém úterním zasedání 4. září schválila zadání ověřovací studie, která by měla prověřit, zda by město mohlo využít bývalý obchodní dům Ostravica-Textilia pro správní agendy magistrátu.

Ostrava zvažuje možnost přesunu správních agend
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Odbor dopravně správních činností a oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů dosud sídlí v pronajatých prostorách mimo budovu Nové radnice a město dlouhodobě zvažuje sloučení těchto agend a přemístění do jednoho městského objektu.

„Dlouhodobě deklarujeme, že máme zájem najít nějakou budoucí funkci pro komplex módního domu Ostravica-Textilia. Jednou z těchto úvah je možnost využití těchto budov nebo aspoň jejich částí pro potřeby magistrátu. Kvůli možnému prodeji jsme již v kontaktu s majitelem objektu," uvedl primátor Tomáš Macura.

Město má nyní dvě možnosti, jak situaci s přesunem úředních agend řešit. Jednou z těchto úvah je novostavba, která by mohla vyrůst na ploše bývalého hobbymarketu Bauhaus, nebo právě využití nějaké stávající budovy.

„Chceme posoudit, jestli by bylo teoreticky možné tyto činnosti převést do komplexu Ostravice, proto jsme v úterý rozhodli o zadání objemové studie, která by tuto možnost měla prověřit, předpokládám i s nějakou přístavbou do prostoru náměstí Edvarda Beneše. Výsledky bychom měli vědět do konce měsíce října," dodal Macura.

Za studii město zaplatí necelých 100 tisíc korun. Zpracovatelem bude architekt Martin Chválek, který již pro město vypracoval i studii novostavby. Podle primátora je to výhoda, protože ví, jaké podmínky objekt musí splňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…