Ostravané skokany roku v třídění odpadu

04.01.2012 6:30

Žluté, zelené, modré, hnědé nebo červené kontejnery a popelnice na separovaný odpad využívají občané Ostravy stále častěji a cílevědoměji. Jejich úspěšnost sleduje mimo jiné soutěž v třídění odpadu, kterou každoročně pořádá společnost EKO-KOM a Moravskoslezský kraj pod názvem O keramickou popelnici.

Ostravané skokany roku v třídění odpadu
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V roce 2010 obsadila Ostrava v kategorii Skokan roku 1. místo za největší meziroční nárůst v celkovém množství vytříděného odpadu, v roce letošním je zatím podle výsledků za tři čtvrtletí mezi třemi nejlepšími spolu s Havířovem a Karvinou. V soutěži je hodnoceno množství vytříděného odpadu v kilogramech na jednoho obyvatele za určité období, jednotlivými hodnocenými položkami jsou papír, plast, sklo a nápojový karton.

Také ve srovnání s průměrem za Moravskoslezský kraj se Ostrava nemá za co stydět. V celkovém součtu všech hodnocených položek ve všech třech čtvrtletích letošního roku přesáhla krajský průměr vždy o několik kilogramů vytříděného odpadu na občana (například ve 2. čtvrtletí to bylo téměř o sedm kilogramů). Do soutěže je zapojeno celkem 295 obcí a měst Moravskoslezského kraje, které vytřídily za hodnocené období II. pololetí 2010 a I. pololetí 2011 téměř 42 tisíc tun papíru, plastu, skla a nápojového kartonu, které byly předány k dalšímu využití. Navíc se podařilo obyvatelům kraje vytřídit 1 593 tun drobných elektrospotřebičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…