Ostravské ulice ožijí folklorem

03.08.2021 19:51

Dvacátý třetí ročník festivalu Folklor bez hranic Ostrava se uskuteční ve dnech 16. až 20. srpna a představí ostravskému publiku umění nejen domácích souborů, ale také folklorních skupin ze zahraničí. Tanečníci a hudebníci budou po pět dní cestovat napříč ostravskými obvody, vystoupí na náměstích, ale i v domovech pro seniory.

Ostravské ulice ožijí folklorem
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Návštěvníci se mohou těšit na soubory ze Srbska, Polska a Slovenska, ale i na zástupce národnostních menšin z České republiky a samozřejmě na domácí kolektivy z Ostravy a okolí.

Folklorní skupiny během nabitého programu zatančí v pěti ostravských obvodech a tradičně vystoupí také na klimkovické lázeňské kolonádě. V pondělí rozezní folklor městské centrum, když se soubory vydají průvodem z Husova sadu a festival slavnostně zahájí v 17 hodin vystoupením na Masarykově náměstí. V úterý pak zavítají na nové náměstí do Ostravy-Jihu na Horní 55.

Středeční odpoledne se bude zpívat a tančit v Ostravě-Mariánských Horách na Mariánském náměstí a večer v Sanatoriích Klimkovice. Ve čtvrtek čeká soubory vystoupení vedle kruhového objezdu na porubské Hlavní třídě a poslední den festivalu diváci uvidí vyvrcholení v podobě tří koncertů na hradě ve Slezské Ostravě. Dětské soubory se v pátek na Slezskoostravském hradě představí již od 16 hodin, v 17 hodin vypukne koncert temperamentní skupiny Musica Balkanica a v 18.30 začne závěrečný festivalový koncert dospělých kolektivů.

V rámci festivalového programu soubory zavítají také do domovů pro seniory nebo centra pro osoby se zdravotním postižením. Tanečníci letos nabídnou program seniorům v domovech Sluníčko a Slunečnice. Dále navštíví i Centrum pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek.

Festival se uskuteční díky finanční podpoře statutárního města Ostravy, Ministerstva kultury ČR, městských obvodů Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava-Jih, Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky, Ostrava-Poruba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…