Ostrov: Jarní výjezdy do příspěvkových organizací města pokračovaly v knihovně

24.05.2016 18:30

Jarní prohlídky příspěvkových organizací se pomalu chýlí ke svému konci. Městská knihovna je předposlední institucí, kterou si zvolilo vedení ostrovské radnice.

Ostrov: Jarní výjezdy do příspěvkových organizací města pokračovaly v knihovně
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Paní ředitelka Irena Leitnerová před přítomnými zrekapitulovala pět let existence v nových prostorách – Paláci princů. Správa objektu knihovny prozatím vyžadovala jen drobné řemeslné práce, letos je plánu vymalování celého interiéru. U jedné stěny se však hosté zastavili na delší chvilku. Pracovnice knihovny přišly se zajímavým nápadem prezentovat formou fotogalerie známé osobnosti, které knihovnu poctily svou návštěvou, měly zde přednášku, výstavu, koncert, autorské čtení apod.

Pak také paní ředitelka vyjmenovala nabídku vzdělávacích aktivit – např. Virtuální univerzitu 3. věku, o kterou je ze strany aktivních seniorů velký zájem…počítačové kurzy, akce pro školy, dobrodružnou hru pro chytré holky a kluky iQRace, Teddy Bear Picknic pro nejmenší, ale třeba také fotosoutěže, oblíbené Loučení s prázdninami spojené s burzou knih, které se uskuteční 26. srpna 2016.

A je třeba vyzdvihnout i úspěch badatelny a kroniky, resp. dlouholeté zásluhy kronikářky města paní Walburgy Mikešové. Ta se v nedávné době stala držitelkou zvláštní Ceny hejtmana Karlovarského kraje v rámci prestižní ankety Žena regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…