Ostrov: Podzimní návštěvy příspěvkových organizací města se uzavřely v domě kultury

21.12.2015 16:33

Poslední příspěvkovou organizací, kam se ještě vypravili zástupci ostrovské radnice na sklonku letošního roku, byl dům kultury. Ředitel Jan Filip srdečně přivítal návštěvníky ve vestibulu budovy. Jako první zamířili hosté do divadelního sálu a jeho zázemí.

Ostrov: Podzimní návštěvy příspěvkových organizací města se uzavřely v domě kultury
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Zde se bude v průběhu měsíce ledna 2016 napravovat jeden technický nedostatek. Stávající systém vytápění a vzduchotechniky není při nízkých venkovních teplotách schopen vytvářet požadovanou pobytovou teplotu v prvních pěti řadách hlediště, ale zejména jeviště.

V současné době je jeviště obsluhováno průmyslovou vytápěcí jednotkou Sahara, která je ovšem velmi hlučná a ruší při divadelních představeních ad. Nově bude instalována vzduchotechnická kanálová jednotka, pomocí níž bude v určeném prostoru nastaven trvalý přetlak vzduchu a bude tedy již možné zajistit teplovzdušné vytápění prostoru jeviště i hlediště. S blížící se plesovou sezónou se také otevřelo téma zajištění občerstvení, protože tato služba s pořádáním plesů úzce souvisí. Dům kultury se již nějakou dobu potýká s nezájmem ze strany podnikatelů o pronájem T-klubu, kinokavárny. Nicméně nadcházející plesovou sezónu tato skutečnost neohrozí, občerstvení bude zajištěno „subdodávkou“.

Skupina návštěvníků zašla také do kotelny, do kinosálu a svoji prohlídku domu kultury zakončila v Točně.
Pro letošek „spanilé jízdy“ po příspěvkových organizacích města končí, další návštěvy se plánují na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …