Otrokovice: Dům s pečovatelskou službou v Trávníkách prošel rekonstrukcí

26.05.2023 19:06 | Tisková zpráva

Přízemí domu s pečovatelskou službou v Trávníkách se blýská novotou. Provedená rekonstrukce prostor přinesla zlepšení zejména pro poskytování služeb pečovatelů, ale i zvýšení komfortu pro setkávání seniorů. Radnici investice vyšla na 4 miliony korun.

Otrokovice: Dům s pečovatelskou službou v Trávníkách prošel rekonstrukcí
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Výraznými stavebními úpravami prošly přízemní prostory čtyřpatrového objektu na Trávníkách, který obývají zejména senioři. Dispozičně byly upraveny prostory pro zázemí pečovatelek, které tak mají více prostoru pro práci s klienty i vlastní zázemí. Důležitou součástí stavby bylo uzpůsobení prostor pro hygienu.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33717 lidí

„Koupelna je nyní dostatečně veliká, aby zde pečovatelky mohly pomáhat klientům, kteří jsou imobilní a pro pohyb v prostoru potřebují více místa. Společně s koupelnou jsme mysleli i na toalety a místnost pro přípravu klientů. Nedílnou součástí stavby byla také sušárna rádla. Senioři nově využijí i relaxační místnost a nové WC pro společenskou místnost,“ popsal Aleš Doležel z odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice.

„Domy, kde jsou poskytovány pečovatelské služby, mají svá specifika. Stávající prostory již nevyhovovaly potřebám klientů a docházející pečovatelky tak měly značně ztíženou práci. Provedená rekonstrukce zlepšila prostorové uspořádání, odpovídá současným předpisům i dalším potřebám pro provoz zařízení,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

V objektu dlouhodobě funguje také Klub důchodců Trávníky, který se schází ve společenské místnosti. „V rámci projektu jsme proto přihlédli k potřebám klubu a jeho členů. Zazdění copilitové stěny a její osazení okny zlepší teplotní pohodu v místnosti, ale také energetické vlastnosti objektu. Věřím, že klub ve svém pestrém programu najde prostor pro využití relaxační místnosti, která je uzpůsobena i pro provádění uvolňujících a protahovacích cvičení,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…