Otrokovice: Klienti SENIORu mohou využívat nové elektrické skútry i sociální automobil

14.03.2022 19:31 | Tisková zpráva

Dva elektrické skútry i nový sociální automobil od dnešního dne slouží SENIORu Otrokovice. Klientům přinesou především komfort, ale i možnost pohybu v rámci přirozeného prostředí, ve kterém dříve pobývali.

Otrokovice: Klienti SENIORu mohou využívat nové elektrické skútry i sociální automobil
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Dvoumístné elektrické vícemístné skútry usnadní seniorům přepravu po městě. Mohou cestovat sami, v doprovodu přátel i rodinných příslušníků. Na cestě do města je může svézt i personál zařízení. Ten navíc skútry využije pro urychlení potřebných pochůzek. Variabilita skútrů umožňuje z jednoho ze sedadel udělat korbu pro přepravu drobného materiálu.

„Mnoho našich klientů je velmi šikovných, ale samotná chůze jim již činí problémy. Přesto by rádi vyrazili na procházku nebo k lékaři sami. Rozhodli jsme se jim vyjít vstříc a pořídit skútry. Navíc nebudou sloužit pouze seniorům, ale využijí je i naši pracovníci. O jejich vytížení nemám pochybnosti,“ zhodnotil Zdeněk Mikel, ředitel otrokovického SENIORu, jehož zřizovatelem je město Otrokovice.

Klientům Senioru bude sloužit i nový automobil Dacia Dokker, který disponuje vestavěnou plošinou. Usnadní tak imobilním klientům přepravu například k lékaři. Jde o tzv. „sociální automobil“, kdy je za spoluúčasti firem a společností obnovován vozový park v zařízeních sociální a zdravotní péče. Sociální automobil v SENIORu není novinkou. Jde v pořadí již o třetí vůz. Aktuálně budou v provozu dva, třetí již dosloužil a vátí se tak poskytovateli, kterým je společnost Kompakt.

„Plně podporujeme pořizování nového majetku, který slouží klientům a pomáhá zajišťovat nejlepší možnou péči. Cílem nás všech je, aby se lidé v otrokovických zařízeních cítili dobře,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…