Otrokovice: Klienti SENIORu mohou využívat nové elektrické skútry i sociální automobil

14.03.2022 19:31 | Tisková zpráva

Dva elektrické skútry i nový sociální automobil od dnešního dne slouží SENIORu Otrokovice. Klientům přinesou především komfort, ale i možnost pohybu v rámci přirozeného prostředí, ve kterém dříve pobývali.

Otrokovice: Klienti SENIORu mohou využívat nové elektrické skútry i sociální automobil
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Dvoumístné elektrické vícemístné skútry usnadní seniorům přepravu po městě. Mohou cestovat sami, v doprovodu přátel i rodinných příslušníků. Na cestě do města je může svézt i personál zařízení. Ten navíc skútry využije pro urychlení potřebných pochůzek. Variabilita skútrů umožňuje z jednoho ze sedadel udělat korbu pro přepravu drobného materiálu.

„Mnoho našich klientů je velmi šikovných, ale samotná chůze jim již činí problémy. Přesto by rádi vyrazili na procházku nebo k lékaři sami. Rozhodli jsme se jim vyjít vstříc a pořídit skútry. Navíc nebudou sloužit pouze seniorům, ale využijí je i naši pracovníci. O jejich vytížení nemám pochybnosti,“ zhodnotil Zdeněk Mikel, ředitel otrokovického SENIORu, jehož zřizovatelem je město Otrokovice.

Klientům Senioru bude sloužit i nový automobil Dacia Dokker, který disponuje vestavěnou plošinou. Usnadní tak imobilním klientům přepravu například k lékaři. Jde o tzv. „sociální automobil“, kdy je za spoluúčasti firem a společností obnovován vozový park v zařízeních sociální a zdravotní péče. Sociální automobil v SENIORu není novinkou. Jde v pořadí již o třetí vůz. Aktuálně budou v provozu dva, třetí již dosloužil a vátí se tak poskytovateli, kterým je společnost Kompakt.

„Plně podporujeme pořizování nového majetku, který slouží klientům a pomáhá zajišťovat nejlepší možnou péči. Cílem nás všech je, aby se lidé v otrokovických zařízeních cítili dobře,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…