Otrokovice: Na ulici Zámostí se změní jednosměrka

21.12.2015 18:05

Začátkem roku 2016 se v Otrokovicích změní směr jízdy z ulice Zámostí na ulici Čechova. K úpravě dopravního značení se přistoupilo po uplynutí roční zkušební doby. Hlavním důvodem je zřízení cyklistického pruhu, čímž dojde k maximálnímu využití prostoru vozovky.

Otrokovice:  Na ulici Zámostí se změní jednosměrka
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Nepřehledná zatáčka v ulici Zámostí a nepřiměřená rychlost projíždějících vozidel byly hlavní důvody, proč obyvatelé této ulice v uplynulých letech několikrát požádali, aby došlo ke změně dopravního značení a přistoupilo se k zjednosměrnění. Na zkušební dobu jednoho roku bylo této žádosti vyhověno a jednosměrka byla umístněna směrem z ulice Čechova na ulici Zámostí.

„V současné době jsme po roce přistoupili ke změně směru z toho důvodu, že pokud jela vozidla z ulice Čechova směrem z kopce, vozidla jela obvykle větší rychlostí, než je povolená rychlost 30km/h. Město se tak rozhodlo po zvážení všech aspektů a po monitorování dopravy v ulici Hložkova,“ vysvětlila vedoucí odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková.

Cyklistický pruh bude veden v protisměru jízdy motorových vozidel podél chodníku. Toto umístění bylo zvoleno s ohledem na minimalizaci kolizních míst. Umožněním jízdy cyklistů v protisměru v jednosměrné ulici chce město podpořit cyklodopravu, legalizovat již dnes probíhající jízdu a zajistit návaznost na páteřní trasu stezky pro chodce a cyklisty.

„4. ledna 2016 dojde k fyzické změně dopravního značení a k zavedení nového - opačného směru jízdy z ul. Zámostí na ul. Čechovu. Pruh pro cyklisty zde bude zřízen podle klimatických podmínek v nejbližší možné době,“ uzavřel jednatel Technických služeb Vladimír Plšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…