Otrokovice: Náměstí letos zpestří umělé kluziště

05.12.2020 9:37

Do poslední možné chvíle čekalo vedení města společně s vedením Otrokovické BESEDY, zda bude bezpečné vzhledem ke koronavirové epidemii nainstalovat umělé kluziště.

Otrokovice: Náměstí letos zpestří umělé kluziště
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Nakonec bylo rozhodnuto, že od 12. prosince 2020 do 13. ledna 2021 bude uprostřed náměstí kluziště umístěno. Vstup bude zdarma, ale s nutností dodržování aktuálních hygienických opatření.

Z původně plánovaného termínu, který byl stanoven na 4. prosince 2020, bylo datum zprovoznění kluziště posunuto na 12. prosince, kdy by měl být ukončen nouzový stav v zemi. „Tuto novinku jsem v hlavě nosila celý rok. Jelikož je na zimní období po pronájmu umělých kluzišť velká poptávka, objednali jsme jej s dostatečným předstihem.  Do toho přišla pandemie a nebylo jasné, zda bude možné a bezpečné kluziště pro veřejnost nainstalovat. Nakonec jsme usoudili, že lidé a především děti ocení možnost zabruslit si i za předpokladu, že budou muset dodržovat epidemiologická nařízení,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Umělé kluziště má velikost 20 x 10 m. „Vstup na umělou plochu bude  umožněn pouze na klasických bruslích, přičemž každý odpovídá  za vlastní bezpečnost a za bezpečnost dětí odpovídají rodiče. Na mantinelu bude umístěn provozní a bezpečnostní řád, jehož dodržování bude kontrolovat městská policie prostřednictvím bezpečnostních kamer,“ uvedl jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek. „Naší snahou je prostor před Besedou v adventním čase i letos oživit. Bruslením chceme udělat radost především dětem. Pevně věřím, že se nám podaří alespoň trochu obyvatele našeho města potěšit a vrátit nám všem optimistu a elán do života,“ sdělila starostka města Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…