Otrokovice: Nové nájezdy zajistí pohodlný přechod lávky přes Dřevnici

05.06.2022 21:10 | Tisková zpráva

Bezpečné a pohodlné nájezdové rampy má nově lávka přes řeku Dřevnici. Hojně využívané poslední přemostění Dřevnice před soutokem s Moravou v blízkosti čistírny odpadních vod denně využijí stovky projíždějících cyklistů.

Otrokovice: Nové nájezdy zajistí pohodlný přechod lávky přes Dřevnici
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Původní příkré nájezdní plochy byly značnou komplikací v pohodlném přechodu přes lávku. Dětem museli pomáhat s koly rodiče a i senioři s těžkými elektrokoly se dostávali do nelehké situace. Tyto skutečnosti vedly otrokovické radní k investici ve výši 800 tisíc korun, která by situaci vyřešila. „Celé Otrokovice jsou protkány sítí cyklostezek a rozvoj cyklodopravy vnímáme za vysoce potřebný. O to víc nám vadila skutečnost, že na trase jedné z hlavních páteřních tras musí cyklisté překonávat takovou překážku. Oproti původním úzkým kovovým ližinám mohou cyklisté nově využít pohodlný široký nájezd, který je zhotoven z pozinkované oceli,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková s tím, že několik let byla v těchto místech zvažována zcela nová lávka. Vzhledem k majetkovým poměrům v lokalitě by na ni občané ale čekali ještě řadu let. Radní se proto rozhodli pro rychlé a efektivní řešení. „V rámci rekonstrukce proběhla i výměna podlahové konstrukce lávky, která je zhotovena z hraněného řeziva, které je impregnováno tlakovou impregnací. Příčné dřevěné podlahové nosníky byly uloženy na nosnou ocelovou část konstrukce mostu. Podélné ocelové prvky konstrukce byly zbaveny koroze a opatřeny ochranným antikorozním nátěrem,“ doplnil Jiří Andrlík z odboru rozvoje města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…