Otrokovice: Poskytovatelé sociálních služeb mohou žádat o dotaci

26.02.2018 7:34

Tři miliony a tři sta tisíc korun vyčlenila otrokovická radnice na podporu sociálních služeb na letošní rok. Poskytovatelé sociálních služeb mohou podávat na sociální odbor Městského úřadu Otrokovice žádosti do 21. března 2018.

Otrokovice: Poskytovatelé sociálních služeb mohou žádat o dotaci
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Vnímáme, že podpora sociální oblasti je důležitá. Chceme na území našeho města zachovat optimální strukturu sociálních služeb a nabídnout našim obyvatelům dostupnost těchto služeb, což by se bez finančních prostředků neobešlo,“ uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Dotace z rozpočtu města Otrokovice jsou určeny pro poskytovatele sociálních služeb a slouží k financování běžných výdajů. O dotace se mohou ucházet jen žadatelé, kteří poskytují sociální služby na území našeho města nebo občanům našeho města. „Konkrétně můžeme jmenovat například domovy pro seniory, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy se zvláštním režimem, domy na půl cesty, chráněné bydlení, intervenční centra, kontaktní centra, azylové domy, ale mnoho dalších,“ vyjmenovala vedoucí sociálního odboru Květoslava Horáková.

Žadatelé musí splňovat stanovené podmínky

Dotace je poskytována pouze na činnost, tj. na úhradu neinvestičních nákladů roku 2018 souvisejících s hlavní činností žadatele. Za uznatelné náklady lze považovat například nájemné, úhrady za energie, mzdové náklady, cestovné, nákup drobného majetku, a podobně.

Aby žadatelé na městskou dotaci dosáhli, musí splňovat stanovené podmínky, mezi které patří například dodržení termínu podání žádosti, splnění účelu, pro který je dotace poskytována a další stanovená kritéria. „O žádostech o dotaci podle výzvy bude rozhodnuto do 30. září 2018, informovala vedoucí odboru.

Celou Výzvu pro podávání žádostí o dotaci dle § 105 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů na rok 2018, naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…