Otrokovice: Provoz Rekreační oblasti Štěrkoviště byl zahájen

07.07.2017 17:49

Rekreační oblast Štěrkoviště zahájila provoz, který tradičně začíná se začátkem školních prázdnin a s ohledem na počasí. Návštěvníkům tak již je k dispozici kromě přírodní vodní plochy také tobogán a dětské brouzdaliště. Ceny vstupného zůstávají beze změn.

Otrokovice: Provoz Rekreační oblasti Štěrkoviště byl zahájen
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Od roku 2013 mohou dárci krve a kostní dřeně uplatnit slevy na vstupném ve výši 50 %,“ připomněl Tomáš Morys, jednatel TEHOSu, městské organizace, která spravuje Rekreační oblast Štěrkoviště i Městské koupaliště Otrokovice.

Před sezonou byly v areálu provedeny přípravné práce. Byly dosypány přístupy do vody štěrkem pískem, opraven mobiliář, např. lavečky, dětské hrací domky, houpačky, a další. Nově byl upraven přístupový chodník k tobogánu tak, aby nezasahoval do asfaltové komunikace podél vodní plochy. I letos je kvalita vody pravidelně monitorována Krajskou hygienickou stanicí. Průběžné výsledky měření jsou návštěvníkům zveřejňovány na nástěnce v blízkosti pokladny u vstupu do ROŠ a ZDE.

„Otrokovický Štěrkáč patří co do kvality vody k naprosté špičce v regionu. Vysoká kvalita vody má však i své negativní projevy – je třeba návštěvníky upozornit, že oproti předchozím letům jsme lokálně zaznamenali zvýšený výskyt Slávek (škeblí). Při došlápnutí na škebli hrozí pořezání chodidel. Proto doporučujeme využívat pro přístup do vody k tomu určená místa a pro úplnou jistotu pak používat koupací obuv,“ upozornil Tomáš Morys.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…