Otrokovice: Tržnice na Trávníkách bude mít novou podobu

23.07.2021 21:10

Tržiště v části Trávníky u budovy České pošty již má svá nejlepší léta za sebou. Koncem července započne v dané lokalitě rekonstrukce, jejímž cílem je zachovat ráz tržiště, ale zároveň prostor zmodernizovat a zatraktivnit. Obnova tržiště by měla být dokončena v říjnu letošního roku.

Otrokovice: Tržnice na Trávníkách bude mít novou podobu
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Stávající tržiště dnes využívají lidé zejména jako průchozí trasu a k prodeji tržištního zboží již slouží jen sezonně.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

„V plánech je zachován provozní řád tržnice, ale navrhujeme nové prostorové řešení s menším počtem prodejních stolů, a obnovení zpevněných ploch i městského mobiliáře,“ vyjmenovává starostka města Hana Večerková. Díky novým úpravám a obnovené zeleni zde bude také vytvořeno místo pro krátkodobý odpočinek. K atraktivitě místa přispěje zvýšený květinový záhon a k bezpečnosti sloupy veřejného osvětlení a příprava pro zavedení kamerového systému.

Součástí stavby bude kompletní příprava pro neotřelou vodní fontánu, která bude tvořit centrální prvek a oživí tak celý prostor. „Fontána se bude realizovat až ve druhé fázi v příštím roce, neboť její vybudování vyžaduje náročnější přípravu a práci výtvarníka,“ řekla starostka.

S revitalizací prostranství se váže i omezení průchodu v tomto místě. Po dobu rekonstrukce budou muset pěší prostor obejít po stávajících chodnících, které vedou podél silnice. Vstup do přilehlých obchodů a pošty nebude stavbou dotčen. Vzhledem k vyššímu pohybu v prostorách tržnice, bychom chtěli občany požádat o shovívavost a respektování stanoveného dopravního značení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…