Otrokovice: Zpomalovací polštáře jsou dočasným řešením

25.02.2020 11:38

Přibližně v polovině letošního února byly na vozovkách v Kvítkovicích instalovány zpomalovací prvky a zřízena zóna 30. Požadavek na zklidnění dopravy tamní lokality vzešel jak z Komise pro místní část Kvítkovice a Letiště, tak od místních občanů.

Otrokovice: Zpomalovací polštáře jsou dočasným řešením
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Podnět ke zřízení zóny 30 vyplynul z požadavku občanů, se kterými jsme se dvakrát sešli na oficiálním jednání na radnici. Jedná se o opatření, které má podtrhnout charakter území zástavby rodinných domů, odradit řidiče, kteří si zkracují a urychlují průjezd kvítkovickou křižovatkou, a tím zklidnit lokalitu a udělat ji bezpečnější pro pěší a cyklisty. Při instalaci bylo zohledněno rozmístění zpomalovacích polštářů, aby cyklisté mohli bezpečně projet, ale pro automobily plnily svou funkci, tedy upozornění na zpomalení a změnu dopravního režimu,“ vysvětlila vedoucí odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková.

O zavedení zóny 30 uvažovalo město již od roku 2017. Nyní rozhodlo vedení města na základě zmiňovaného jednání kromě zavedení zóny 30 i instalaci zpomalovacích prvků. Na jednání byli přítomni pracovníci odboru dopravně-správního, členové Komise pro místní část Kvítkovice a Letiště, občané Kvítkovic a starostka města. „Zpomalovací prvky jsou umístěny v ulicích Hálkova, Nivy, Padělky, Dubnická a Napajedelská. Tyto dočasné zpomalovací polštáře zde budou do té doby, pokud nebudou nahrazeny stavebními,“ uvedla Renáta Krystyníková. Dále doplnila, že realizace tohoto bezpečnostního opatření vychází ze Strategie bezpečnosti silničního provozu města Otrokovice na období 2018 – 2025, dokumentu pojednávajícím o možnostech a způsobech snižování dopravní nehodovosti na území města a vedoucí k ochraně zdraví a životů občanů i návštěvníků. Zároveň koresponduje s Plánem udržitelné městské mobility.

Zpomalovací prvky instalovali pracovníci Technických služeb Otrokovice a vyšly přibližně na třicet tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…