Otrokovice vystavují obrazy Radka Petříčka

23.02.2018 21:17

Výstava obrazů výtvarníka Radka Petříčka byla zahájena vernisáží ve středu 21. února v Městské galerii Otrokovice. Jeho kresby a malby může veřejnost zhlédnout až do 18. března letošního roku. Milovníci výtvarného umění jsou na výstavu srdečně zváni.

Otrokovice vystavují obrazy Radka Petříčka
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Výstavu uvedl Emil Sláma, člen otrokovického výtvarného spolku Rozumění společně s manželkou Radka Petříčka, který se z osobních důvodů nemohl dostavit. „Radek Petříček má ve svém ateliéru stohy knih, sušené květiny, skicy a vystavené artefakty jak v kabinetu anatomie,“ přiblížila přítomným atmosféru pracovny svého muže paní Petříčková a zároveň prozradila, že výtvarník se nechává ve své tvorbě inspirovat běžným životem a na každou akci či událost s sebou nosí skicák, aby mohl zachycovat životní situace.

Výtvarník se ve své tvorbě věnuje zejména lidskému tělu, což je na výstavě patrné. Tématem jeho doktorandské práce je plastická anatomie. Od roku 2007 pracuje jako asistent při výuce figurální kresby na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Těžiště jeho práce spočívá v malbě a kresbě. Zajímá se o klasické malířské postupy a o výtvarné myšlení moderny. Společně s prof. B. Jirků a doc. K. Pokorným spolupracuje na projektu Figurama mající za cíl udržení zájmu o lidskou postavu, jako svébytném a současném uměleckém vyjádření.

Výstavu pořádá výtvarný spolek Rozumění ve spolupráci s městem a Otrokovickou BESEDOU. Městská galerie je otevřena denně od 14 do 18 hodin, kromě pondělí. Vstup je volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…