Pacov: Město otevřelo nové komunitní centrum

24.02.2020 16:59

V pátek 14. února bylo za hojné účasti veřejnosti slavnostně otevřeno Komunitní centrum Pacov.

Pacov: Město otevřelo nové komunitní centrum
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

Otevření se kromě představitelů města starosty Ing. Lukáše Vlčka a místostarosty Tomáše Kocoura zúčastnil hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek, senátor Milan Štěch, Ing. arch. Pavel Uttendorfský a Ing. arch. Jiří Chlumský a ředitelka Centra pro regionální rozvoj ÚO Jihlava Ing. Renáta Marková.

Pro návštěvníky byl připraven odpolední program rozdělený do několika bloků. Kromě ukázek audio-vizuální techniky proběhla vystoupení orchestru a žáků Základní umělecké školy Pacov, Dětského pěveckého sboru Sluníčko a Pěveckého sboru Slavík.

Komunitní centrum Pacov je projekt, který významným způsobem zasáhne do regionální kulturní, vzdělávací a sociální infrastruktury. Dlouhodobě se snažíme smysluplně využít objekt bývalého kina, který byl již značně zastaralý a nesloužil svému účelu. Zároveň v regionu chybí dostatečné zázemí pro oblast kultury, školství a sociální práci. Za pomoci Integrovaného regionálního operačního programu, tedy prostředků Evropské unie, byl připraven projekt Komunitního centra Pacov, který pod jednou střechou slučuje výborné zázemí pro oblasti kultury, školství a sociální práci. V našem regionu fungují mateřské školy, základní školy, Gymnázium, Základní umělecká škola, město Pacov provozuje Centrum pro seniory, ve městě je pořádáno množství kulturních akcí. V Pacově a v mikroregionu Stražiště skvěle fungují desítky spolků, město má řadu partnerů z oblasti poskytování sociálních služeb. Právě pro tyto subjekty nabídne nově vybudované Komunitní centrum své prostory.

Hlavní cílovou skupinou jsou ale samotní občané všech věkových skupin.

Z původní budovy zůstaly takříkajíc pouze obvodové stěny, vše je nové, tedy nový multifunkční sál, vybavený moderní audio-vizuální technologií, nové učebny se zázemím pro uživatele, nový vstup od pivovaru atd.

Centrum bude fungovat pro přednášky, kulturní pořady, akce škol, sociální poradenství, spolkové aktivity, veřejné prezentace, setkávání občanů apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…