Pacov: Zastupitelstvo řeší projekt modernizace průtahu městem

06.02.2019 6:32

V pondělí 28. ledna proběhla schůzka zastupitelů města Pacova a odborníků, kteří diskutovali na téma budoucího směřování modernizace průtahu městem Pacov.

Pacov: Zastupitelstvo řeší projekt modernizace průtahu městem
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

Nemá smysl zdlouhavě rozebírat, o jak zásadní projekt se jedná. Tento projekt zasáhne významně život města a velkou většinu jeho území. Přípravě je tedy nutné věnovat velkou pozornost.

Kromě zmíněných zastupitelů města Pacova se schůzky zúčastnili zástupci Městského úřadu Pacov (odbory dopravy, životního prostředí a výstavby), Policie ČR – dopravní policie, Hasičského záchranného sboru, Krajské správy a údržby silnic a odborníci na projektování dopravních staveb.

Projekt je v počátečním stádiu přípravy a bude nutné vydiskutovat řadu věcí, především pak technické řešení křižovatky u Vesny (průsečná či kruhová křižovatka), návaznost na sousední ulice, parkování, veřejnou zeleň atd. Kupříkladu názor odborníků na technické řešení křižovatky u Vesny je nejednoznačný a město Pacov bude vyžadovat patřičné technické posouzení, předtím, než zastupitelstvo vysloví svůj názor.

Projekt má dva investory, a to s ohledem na vlastnictví. Modernizaci silnice a její součást (především odvedení dešťových vod) bude financovat Kraj Vysočina, ostatní infrastruktura bude na bedrech města Pacova. Jedná se především o vodohospodářské sítě, chodníky, veřejné osvětlení, zeleň atd.

Technický stav průtahu městem již vyžaduje modernizaci. Město Pacov v minulosti provedlo například monitoring vodovodů a kanalizací a zjistilo, že modernizace je nutná. Z tohoto důvodu se objevily barevné čáry a nápisy v Myslíkově a Žižkově ulici.

Realizace projektu proběhne etapovitě, nebude možné provést realizaci v jedné etapě.

V současné době nemáme k dispozici více informací, nemohu tedy aktuálně být konkrétnější například z pohledu termínu realizace modernizace. Nepochybně se bude jednat o finančně nákladnou investici v řádu desítek milionů korun.

Další postup projektu bude předmětem dalších jednání zastupitelstva města, širokou veřejnost budeme o projektu průběžně informovat.

Ing. Lukáš Vlček, starosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …