Pardubice: Město hledá investora pro areál bývalých kasáren na Hůrkách

21.11.2017 11:30

Město hledá developera, který zastaví pozemky v areálu bývalých kasáren na Hůrkách. V tomto týdnu vyhlásilo veřejnou soutěž, jejíž vítěz, po splnění zadávacích podmínek získá právo na ploše zhruba 5,5 hektaru stavět a následně pak pozemky pod stavbami odkoupit. Jména zájemců o získání části areálu bývalých kasáren bude město znát v únoru příštího roku, do konce března vybere vítěze soutěže.

Pardubice: Město hledá investora pro areál bývalých kasáren na Hůrkách
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Model následného prodeje pozemků až po splnění předem daných zásad a podmínek, které schválilo zastupitelstvo, je z mého pohledu nejtransparentnější způsob. Navíc městu dává jistotu, že se pozemky nestanou předmětem spekulací, či o ně město nepřijde, aniž by byl naplněn stavební záměr města, daný schválenou územní studií,“ řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková.

Podmínky, za nichž budou pozemky prodány, mimo jiné stanoví, že na investora budou převedeny až ve chvíli, kdy budou zastavěny. Ale i smlouvu o zřízení práva stavby získá vítěz veřejné soutěže až poté, co dosáhne vydání pravomocného územního rozhodnutí na připravované stavby. To musí získat do 15. května 2020. Město tak bude moci lépe pohlídat, aby záměr investora ladil nejen s jeho nabídkou pro tuto veřejnou soutěž, ale i s platnou územní studií zaregistrovanou pro tuto lokalitu. Výhodou pro investora je, že za právo stavby městu zaplatí až poté, kdy bude zřejmé, že jeho záměr je v tomto území realizovatelný. Na stavbu pak bude mít šest let.

Nabídky veřejné soutěže musí obsahovat textový popis zamýšleného investičního záměru, doklady prokazující splnění kvalifikačních předpokladů zájemce a v neposlední řadě také nabídku úplaty za zřízení práva stavby a koupi pozemků. Minimální nabízená cena za zřízení práva stavby je 28,5 milionu korun, což je v tomto území cena obvyklá, určená znaleckým posudkem.

Podrobné podmínky veřejné soutěže ZDE, zaregistrovaná územní studie pro území Hůrka ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…