Pardubice: Město hledá místo pro psí útulek

09.12.2020 19:53

Pardubice hledají lokalitu, kde by mohly vybudovat nový psí útulek. Prověřují i možnost zrekonstruovat pro tyto účely chátrající budovu bývalé posilovny, později restaurace v lesíku na Dukle. Nový útulek by město chtělo mít do tří let.

Pardubice: Město hledá místo pro psí útulek
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Poté, co se ukázalo, že záměr vybudovat útulek ve Starých Čívicích zrealizovat nelze, jsme úplně na začátku. Hledáme lokalitu, kde by se dal útulek, který nahradí ten stávající, umístit. Prověříme stavebně technické a urbanistické možnosti přestavby stávajícího objektu BOBR v lesoparku na Dukle a souběžně s tím provede odbor hlavního architekta posouzení dalších vytipovaných lokalit z hlediska územního plánu. V případě, že BOBR nebude k vybudování útulku vhodný, bude projekt pokračovat v jiné vhodné lokalitě,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za rozvoj a strategii a také péči o životní prostředí Jan Nadrchal.

V roce 2021 chce město připravit stavbu útulku, od výběru místa, až po zahájení projektové přípravy, v nejlepším případě pak včetně stavebního povolení, a výběru dodavatele stavby. „Nyní jde o to najít co nejvhodnější lokalitu. O zahájení projekčních prací bude rozhodovat zastupitelstvo, stejně jako pak o realizaci stavby. Ta ovšem bude závislá i na možnostech městského rozpočtu,“ dodal náměstek Nadrchal.

Objekt BOBR, který patřil původně TJ Lokomotiva, je dnes v majetku města. Před čtyřmi lety o něj projevil zájem pardubický spolek Aikido, který jej chtěl přebudovat na centrum japonského sportu. Přestavbu plánoval financovat z dotací, dosud však městu nepředložil žádný finanční příslib. Proto se město rozhodlo prověřit možnosti využití roky nevyužívaného objektu ve vlastní prospěch. Až v okamžiku, kdy by nemohlo objekt smysluplně využít bude dál jednat se zástupcem spolku Aikido, případně jej nabídne k prodeji formou veřejné aukce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…