Pardubice: Město opět podpoří své dobrovolné hasiče

19.03.2019 13:45

Dobrovolní hasiči z Pardubic dostanou od města 400 tisíc korun. Rada města rozhodla o přidělení dotací 11 projektům, pro něž žádaly podporu jednotlivé Sbory dobrovolných hasičů i okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Prostředky využijí jak na nákup potřebného vybavení, tak pro výchovu nové generace hasičů či preventivní akce.

Pardubice: Město opět podpoří své dobrovolné hasiče
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Nejčastěji dobrovolní hasiči žádají o finance na pořízení materiálu potřebného k zajištění jejich činnosti a na zabezpečení akcí pořádaných v rámci preventivně výchovné činnosti. A samozřejmě i na vybavení svých základen, ať jde o menší technická zařízení jako například kalová čerpadla, proudnice, džberové stříkačky, nebo pracovní kombinézy, zdravotní materiál a podobně. V posledních dvou letech často žádají také o dotace na vzduchové pistole a letos i na přenosné radiostanice včetně mikrofonu,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký.

Dotace město poskytne z Programu prevence kriminality a zvyšování bezpečnosti, v němž je pro letošní rok z rozpočtu města vyčleněno1,5 milionu korun.  Z toho milion korun je určen pro dotační titul Prevence kriminality a zvyšování bezpečnosti, 500.000 korun na dotační titul Prevence požární ochrany. V prvním kole se sešlo 13 žádostí o dotace, dvě z nich ale komise pro bezpečnost a prevenci kriminality ke schválení nedoporučila. Rada města tak rozdělila přesně 400 tisíc korun, 100 tisíc korun na dotace požární prevence tak letos ještě v programu zbývá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …