Pardubice: Město podpoří kluby zapojené do Sportovního parku Pardubice

03.10.2019 13:52

Sportovní park Pardubice se stal nedílnou součástí letních prázdnin v krajském městě. Díky účasti nejen klubů napříč všemi sportovními odvětvími dětem navíc každoročně nabízí od každého sportu něco, od těch bojových, přes vodní a míčové až po atletiku. Město proto i letos tyto kluby podpoří dotací, kterou rozdělí mezi celkem 45 subjektů.

Pardubice: Město podpoří kluby zapojené do Sportovního parku Pardubice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Uspořádat akci v takovém rozsahu není lehký úkol, v Pardubicích se to však zejména díky sportovním klubům, trenérům a jejich ochotě věnovat svůj volný čas dětem daří již čtvrtým rokem. Jednotlivé sportovní kluby, které pochopily, že je to pro ně nejlepší způsob náboru, v rámci parku zajišťují stanoviště a předávají dětem nutné základy jednotlivých sportů. Jedině tak může dítě zjistit, co by jej mohlo bavit, vyzkouší si vše na vlastní kůži a samo se může rozhodnout, čemu by se chtělo i nadále věnovat,“ podotýká náměstek primátora pro sport Jakub Rychtecký s tím, že všem sportovním klubům, tělovýchovným jednotám a dalším subjektům, které se letos programu Sportovního parku Pardubice účastnily a přihlásily se do tematické výzvy Programu podpory sportu, město pošle dotace v celkové výši zhruba 526 tisíc korun. Částka, jež je pro každý z pětačtyřiceti subjektů vyčleněna, se přitom odvíjí od počtu dnů, po které v parku připravovaly program a aktivně se věnovaly návštěvníkům. „Peníze jsou určeny na pokrytí nákladů spojených se Sportovním parkem Pardubice, jako jsou například nákup nejrůznějších sportovních pomůcek či opravy nebo obnova vybavení, které v klubech zůstává pro další využití, letos se nám navíc podařilo výrazně zjednodušit administrativní záležitosti související s touto dotací,“ doplnil Rychtecký.

Pardubice od doby, kdy s pořádáním této několikadenní akce začaly, podporují sportovní kluby pravidelně, například loni mezi ně rozdělily částku přibližně 430 tisíc korun. Finanční podporu města každoročně získávají také tábory konané při Sportovním parku Pardubice, na jejichž organizaci bylo z městského rozpočtu v letošním roce uvolněno přes 90 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…