Pardubice: Město přijímá žádosti o dotace na obnovu památek

10.09.2020 11:07

Město Pardubice v roce 2021 opět podpoří prostřednictvím Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón opravy domů v historickém centru. Do začátku listopadu přijímá od majitelů plánujících opravu domů v památkové rezervaci dotazníky, které zároveň plní funkci žádosti o tyto dotace.

Pardubice: Město přijímá žádosti o dotace na obnovu památek
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Vlastníci památkově chráněných objektů čerpají dotace z programu na obnovu památek v pardubické památkové rezervaci pravidelně již řadu let. Pokud chtějí čerpat dotace na obnovu památek v roce 2021, musejí doručit vyplněný anketní dotazník (včetně příloh) programu na podatelnu magistrátu na Pernštýnském náměstí do 5. listopadu 2020 do 17:00. Anketní dotazník je ke stažení na internetových stránkách města (ZDE), případně je k vyzvednutí v kanceláři oddělení strategického rozvoje města, telefon: 466 859 475. Povinnými přílohami jsou barevná fotodokumentace současného technického stavu památky, která se váže k akci obnovy + celkový snímek památky (nepřikládat CD), závazné stanovisko dotčeného orgánu státní památkové péče k rekonstrukci objektu, k akci obnovy většího rozsahu (s celkovými ročními náklady 1 mil. Kč a více) je potřeba doložit propočet nákladů projektanta anebo stavební firmy, včetně DPH. Z rozpočtu musí být patrné, kdo jej zpracoval, jinak nebude akce započtena.

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37212 lidí

Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón od roku 1992 napomáhá obnově kulturních památek v nejcennějších částech historických sídel, prohlášených za památkové rezervace a památkové zóny. V Pardubicích by v letošním roce měl dotaci z tohoto programu získat majitel domu číslo 65 na Pernštýnském náměstí, či vlastník pardubického zámku, který požádal o dotaci na opravy hradební zdi.

Pardubické staré město je městskou památkovou rezervací od roku 1964. Unikátní je zejména dochovaným spojením opevněného města s pohodlnou, a přitom ve své době nedobytnou, aristokratickou rezidencí – zámkem, který rod pánů z Pernštejna v první polovině 16. století vybudoval z vodního hradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…