Pardubice: Nová soutěž investora na Hůrka nepřivedla

22.09.2018 14:48

Ani nová veřejná soutěž, kterou město Pardubice vypsalo v červenci, nevygenerovala developera pro zástavbu více než pětihektarového pozemku v bývalých kasárnách Hůrka. O získání smlouvy o smlouvě budoucí kupní se ucházely dva subjekty, ani jeden z nich ale nesplnil podmínky veřejné soutěže a město tak obě nabídky odmítlo.

Pardubice: Nová soutěž investora na Hůrka nepřivedla
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Zájem o získání možnosti stavět v lukrativní části Pardubic projevila společnost MxK. Předložila ovšem stavební záměr, který je částečně umístěn i mimo pozemky nabízené městem k prodeji. Mimo nabízené území se tak dostala například výstavba domu pro seniory, který by měl být součástí první etapy výstavby.

Druhý zájemce, společnost Pernštejn city s.r.o. pak nesplnila technické kvalifikační požadavky, když nedoložila, že má pro tuto veřejnou soutěž uzavřenou smlouvu s jinou právnickou osobou, která by kvalifikační předpoklady splňovala a na realizaci projektu se spolu s ní podílela.

Město se pokouší najít investora pro část bývalých kasáren téměř rok. Ani jedna ze tří veřejných soutěží, které město vypsalo, nebyla úspěšná. Investor, který se rozhodne volnou plochu v sousedství sídliště Dubina zastavět, musí respektovat platnou územní studií zaregistrovanou pro tuto lokalitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.