Pardubice: Projekt MAP vstupuje do druhé fáze

06.03.2018 19:02

První fáze projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání (MAP) pro území obce s rozšířenou působností (ORP) Pardubice je u konce.

Pardubice: Projekt MAP vstupuje do druhé fáze
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Pardubice projekt po dva roky administrativně zajišťovaly a finančně se podílely také na jeho realizaci. Nyní pracují na přípravě nové projektové žádosti o dotaci z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, díky níž by mohla odstartovat druhá etapa projektu. Město ji chce na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy předložit během května.

Aby však projekt MAP II mohl být realizován, je nutné získat souhlas nejméně od 70 procent škol v území ORP Pardubice. Zřizovatelé mateřských a základních škol z celého území ORP Pardubice se proto minulý týden sešli, aby se seznámili s výstupy projektu a jeho plánovaném pokračování. „Jedním z hlavních výstupů je přitom takzvaný Strategický rámec MAP, bez něhož by školy v předchozích dvou a následujících letech nemohly čerpat finanční prostředky z fondů EU. Ty jsou přitom využívány například na rekonstrukce odborných učeben ve školách,“ sdělil náměstek primátora zodpovědný za školství Jakub Rychtecký.

Dalším přínosem projektu MAP je nastavení spolupráce mezi aktéry ve vzdělávání na Pardubicku. Podařilo se zapojit školy a školská zařízení, místní akční skupiny i neziskové organizace. „Jsme rádi, že jsme přímo v rámci tohoto projektu zajistili řadu takzvaných měkkých aktivit, například jsme bezplatně nabídli pedagogům více než 140 hodin různých vzdělávacích aktivit a workshopů ušitých na míru podle předem zmapovaných potřeb,“ doplnil náměstek primátora Jakub Rychtecký. Rozpočet návazného projektu MAP II, který bude trvat 36 až 48 měsíců, by se přitom mohl pohybovat v maximální výši 16 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …