Pardubice: Rozhodnuto. Společný úklid proběhne u Jesenčanského potoka

11.03.2024 19:04 | Tisková zpráva

Na začátku února spustila pardubická radnice anketu, v rámci níž měli Pardubáci navrhovat místa pro společný úklid k akci Ukliďme Česko. Nakonec zvítězila lokalita Jesenčanského potoka. Společný úklid proběhne v sobotu 6. dubna ráno.

Pardubice: Rozhodnuto. Společný úklid proběhne u Jesenčanského potoka
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

“Přišla nám řada zajímavých tipů, ze kterých jsme nakonec vybrali místo, které se příliš často neuklízí a tím jsou břehy kolem Jesenčanského potoka,” informovala o výběru lokality náměstkyně primátora zodpovědná za životní prostředí Jiřina Klčová a připojila pozvánku na úklid. “Touto cestou bych tak chtěla vyzvat spoluobčany, kterým není toto místo lhostejné, aby se k nám v sobotu šestého dubna připojili. Pytle a rukavice zajistíme,” doplnila.

Sraz všech účastníků je plánován na 8:30 na mostku, kde se do zálivu vlévá Jesenčanský potok. Zájemci naleznou veškeré informace na webu akce Ukliďme Česko nebo na facebookové události (Ukliďme si město, kde žijeme).

Radnice uvítá, pokud spoluobčané založí i vlastní úklidové události. V tuto chvíli je jich na měsíc duben na webu Ukliďme Česko v okrese Pardubice naplánováno 42 s tím, že se jedná o úklidy organizované jedinci, obcemi nebo i základními a mateřskými školami. “Z čísla mám radost, ale věřím, že může být ještě vyšší. Věřím, že i naší magistrátní iniciativou můžeme spoluobčany motivovat k zapojení do úklidu,” doplnila náměstkyně Klčová a dodala, že pokud lidé své úklidy na webu zaregistrují do 17. března, získají od platformy Ukliďme Česko pytle a rukavice.

O akci Ukliďme Česko

První uklízecí akce v rámci platformy Ukliďme Česko se uskutečnila v květnu 2014 a hned v září stejného roku obdržela platforma ekologického Oskara, a to když vyhrála soutěž Energy Globe Award. Každoročně se do akce zapojují po celé republice desetitisíce dobrovolníku. Cílem celé události je – jak už její název napovídá – uklidit černé skládky a nepořádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.