Pardubice: S registrací k očkování občanům pomáhá speciální linka

25.01.2021 9:35

Pardubická radnice v druhé vlně koronavirové pandemie opět spustila speciální informační linku. Pomoci má zejména seniorům, kteří potřebují poradit s postupem při registraci k očkování proti Covid-19. Pracovníci odboru sociálních věcí Magistrátu města Pardubic jsou jim k dispozici denně na stejném telefonním čísle jako za první vlny, tedy na lince 466 859 859.

Pardubice: S registrací k očkování občanům pomáhá speciální linka
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Speciální linka primárně slouží jako informační linka za účelem pomoci seniorům při online registraci do očkovacího systému. Volajícícm poradí nejen s postupem při registraci, ale i s tím, kde je možné se registrovat, pokud nedisponují potřebnou technikou, či jaké údaje budou pro registraci potřebovat. Linka je přitom v provozu každý pracovní den, v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 15:30 hodin a v pátek od 8 do 14:30 hodin.

Poprvé radnice tuto informační linku spustila 17. března loňského roku. Za téměř dva měsíce, kdy byla tato služba v provozu, pracovníci odboru sociálních věcí přijali téměř 900 dotazů, přičemž mezi ty nejčastější patřily otázky týkající se roušek a dezinfekčních prostředků. Řada volajících sháněla kontakty na lékaře, jiní řešili problémy spojené s vyzvedáváním léků či zajišťováním obědů nebo běžných nákupů, často se jednalo o dotazy týkající se základních životních potřeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …