Pardubice: Školní jídelna npor. Eliáše svítí novotou

07.03.2020 6:31

Kuchyně v základní škole npor. Eliáše v pardubických Polabinách je po půlroční odstávce opět připravena vařit školní obědy. Personál má po rekonstrukci zařízení k dispozici zrekonstruovaný a moderně vybavený gastroprovoz, školáci zase krásnou jídelnu.

Pardubice: Školní jídelna npor. Eliáše svítí novotou
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Rekonstrukce školní jídelny přišla na téměř 34 miliony korun. Škola byla otevřena před 48 lety a od té doby se toho ve školní kuchyni a jídelně mnoho nezměnilo. Nyní prošla menšími stavebními úpravami, má nové rozvody, vzduchotechniku, podlahy i vybavení, zkrátka odpovídá současným požadavkům,“ konstatoval primátor Pardubic Martin Charvát.

Školní jídelna byla kvůli rekonstrukci mimo provoz od počátku tohoto školního roku. Při provizorním stravování dětí z největší pardubické základní školy pomohla Univerzita Pardubice, z níž se do školy dovážely obědy, jako výdejna sloužila jedna ze dvou tělocvičen. První oběd v novém si děti vychutnají 9. března. Jídelně na přání uživatelů dominují barvy školy – modrá žlutá, zelená a bílá, která již v minulých letech postupně prošla rekonstrukcí „Škola má nová okna, je zateplená, s podporou Evropské unie jsme zmodernizovali a vybavili její odborné učebny – za posledních deset let město jen do této základní školy investovalo zhruba 93 milionů korun,“ vypočetl primátor.

Pardubice mají koncepci modernizace stravovacích provozů základních a mateřských škol. „Musím poděkovat vedení školy, pedagogům, nepedagogům, ale především dětem a rodičům za trpělivost, neboť rekonstrukce značně zasáhla do školního roku. Výsledek stojí to za to. Kapacita nové kuchyně je 900 obědů denně, což plně odpovídá potřebám školy,“ poděkoval náměstek pro školství Jakub Rychtecký s tím, že město v souladu s koncepcí letos obnoví jeden velký stravovací provoz v základní škole a dva v mateřských školách. „Do čtrnácti dnů zahajujeme rekonstrukci kuchyně na MŠ Luďka Matury za téměř 7,2 milionu korun, kde už jsme nechtěli čekat na konec školního roku. V letních měsících zahájíme rekonstrukci gastroprovozů v ZŠ Prodloužená a MŠ v Grusově ulici v celkovém objemu za více než 37,5 milionu korun, vedle toho se rekonstrukce vzduchotechniky v kuchyni za 2,2 milionu korun dočká také ZŠ Ohrazenice,“ informoval o dalších plánech náměstek primátora Jakub Rychtecký.

Město Pardubice je zřizovatelem 17 základních škol. Základní škola npor. Eliáše je největší z nich. Tato sídlištní škola vzdělává děti již téměř 50 let. První žáci sem nastoupili v září 1972, brzy pak škola otevřela třídy s rozšířenou výukou matematiky a přírodních věd a tuto tradici drží dodnes. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…