Pardubice: Sportoviště u ZŠ Družstevní získalo novou tvář

29.11.2020 11:47

Další z pardubických základních škol se může pochlubit zmodernizovaným hřištěm. Po rekonstrukci sportoviště při ZŠ Josefa Ressla se město tentokrát pustilo do opravy sportovního areálu základní školy v ulici Družstevní, kde budou děti trávit hodiny tělesné výchovy na novém multifunkčním hřišti či hřišti na softball.

Pardubice: Sportoviště u ZŠ Družstevní získalo novou tvář
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Práce trvaly přibližně čtyři měsíce, během kterých na hřišti vyrostlo několik sportovních sektorů. „Původní podkladové vrstvy byly před rekonstrukcí kompletně vybourány, aby zde mohly být položeny nové sportovní povrchy. Multifunkční hřiště nyní disponuje atletickým oválem, sektory pro skok daleký a vrh koulí, na víceúčelovém hřišti budou děti moci trénovat basketbal, volejbal a tenis a nechybí zde ani hřiště pro softball. Věřím, že žáci takové zázemí po době, kterou většina z nich stále musí trávit povinně doma, často bez možnosti dostatečného sportovního vyžití, určitě přivítají,“ popisuje části nového sportovního areálu primátor Pardubic Martin Charvát s tím, že celkové náklady na modernizaci hřiště dosáhly výše přibližně 8,5 milionu korun včetně DPH.

Areál navíc nebudou využívat pouze žáci ZŠ Družstevní. „Školské areály v sídlištích mají sloužit také veřejnosti jako sportoviště pro veřejnost v odpoledních hodinách a o víkendech. To bude případ i základní školy v ulici Družstevní, kde má tradici právě softballové hřiště, které v rámci rekonstrukce prošlo kompletní revitalizací, sociální zázemí a pomůcky bude moci veřejnost využívat ze zázemí tělocvičny školy u hřiště,“ informuje náměstek primátora pro školství a sport Jakub Rychtecký, podle jehož slov město postupuje podle zastupitelstvem schválené koncepce a prioritizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…