Pardubice: Ve školce Na Třísle se od listopadu vaří v novém

26.11.2018 16:49

V mateřské škole Na Třísle se od listopadu vaří v novém a lepším prostředí. Tamní kuchyně spolu se skladovacími prostory a zázemím pro personál prošla celkovou rekonstrukcí, přičemž staré a vysloužilé spotřebiče nahradilo nové vybavení, které spolu s pracemi vyšlo na zhruba 9,5 milionu korun včetně DPH.

Pardubice: Ve školce Na Třísle se od listopadu vaří v novém
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V rámci rekonstrukce byly například upraveny stávající příčky a odstraněny nepevné části omítek i původní obklady, které nahradilo nové obložení, a to jak v kuchyni, tak v místnostech určených personálu a ve skladovacích prostorách. Vyměněny byly také hydroizolace či rozvody vody, plynu a elektřiny, kuchyně má i kompletně nové spotřebiče a instalována zde byla nová vzduchotechnika,“ podotýká primátor města Martin Charvát s tím, že kuchyně tak nyní bude větrána sestavnou rekuperační jednotkou umístěnou na ocelové konstrukci na střeše.

Výsledkem oprav a pořízení nového vybavení je nejen snazší, ale zejména šetrnější příprava jídel, na které zde denně čeká devadesát strávníků. „Kuchařky zde vaří pro celkem 78 dětí a 12 dospělých, přičemž pro jedno dítě musí připravit tři pokrmy za den, jeden oběd a dvě svačiny. Provoz v kuchyni se tak víceméně nezastaví, rekonstrukce byla již skutečně potřeba,“ informuje náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký.

Řada školních kuchyní na hranici životnosti

Práce na rekonstrukci školní kuchyně, kterou pro město realizovala firma Marhold, a.s., byly zahájeny na začátku července a trvaly do konce října. Vedení školky proto muselo od nového školního roku pro děti zajistit náhradní stravování a budoucí školáci tak byli zásobování jídlem z nedávno opravené kuchyně v ZŠ Erno Košťála na Dubině.

Rekonstrukcí se postupně dočkají i další stravovací provozy vzdělávacích zařízení. „Stejně jako v případě školních sportovních areálů vypracujeme koncepci postupné rekonstrukce stravovacích provozů na našich školách a školkách, řada z nich je již totiž na hranici životnosti,“ uzavírá náměstek Rychtecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…