Pardubice: Veřejnost se může seznámit s novou strategií města

28.07.2014 8:25

Obyvatelé Pardubic se budou moci seznámit s plánem rozvoje Pardubic na následujících deset let. Nový Strategický plán rozvoje města Pardubic pro období 2014 – 2025 schválili zastupitelé na květnovém zasedání.

Pardubice: Veřejnost se může seznámit s novou strategií města
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Představení strategického plánu veřejnosti se uskuteční v pondělí 28. července 2014 v 16:00 hodin ve Společenském sále pardubické radnice.

Strategický plán vznikal zhruba 15 měsíců a na jeho tvorbě se podílelo vedení města a devět tematických pracovních skupin. Dokument má napomoci tomu, aby se město rozvíjelo správným směrem, aby na své rozvojové aktivity bylo schopno získávat dostatek financí a dobře hospodařilo; a aby se stalo moderním evropským městem.

Pracovní skupiny, které byly líhní nápadů a základnou znalostí o městě, se účastnili jak odborníci z města, tak jeho významní partneři. Vzhledem k tomu, že strategický plán rozvoje města je zpracován na desetileté období, rozhodlo se vedení města hledat maximální shodu na jeho obsahu. Ke společným diskusím proto byli přizváni zástupci všech politických stran.

Představení strategického plánu veřejnosti je příležitostí pro všechny občany, kteří se chtějí dozvědět, jaké má město ambice a jak se v budoucnu mohou do plánování zapojit. Tématem tedy bude nejen prezentace samotné strategie, ale také cesty k udržení životaschopnosti dokumentu. Účastníci budou mít možnost zapojit se do debaty a sdílet své nápady nebo záměry, které mohou v dohledné době přispět k naplnění strategie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …