Pardubice již investovaly do zateplení škol půl miliardy

20.10.2018 17:58

Město Pardubice investovalo během posledních deseti let do zateplení školních budov zhruba půl miliardy korun. „Teplého kabátu“ se díky tomu dočkalo již 24 škol a školek. Zatím posledním, pětadvacátým, zatepleným objektem je Dům dětí a mládeže Alfa v Polabinách.

Pardubice již investovaly do zateplení škol půl miliardy
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Se snižováním energetické náročnosti školských budov začalo město v roce 2008, kdy došlo k výměně oken a dveří a zateplení obvodových stěn a střechy u prvních tří mateřských škol. Od té doby bylo zatepleno 11 základních a 13 mateřských škol a jeden Dům dětí a mládeže,“ říká náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková.

Právě DDM Alfa, zaměřený na volnočasové aktivity všech věkových skupin, je zatím poslední akcí tohoto druhu v Pardubicích. Zateplení a nutné opravy budovy na největším pardubickém sídlišti Polabiny, kam jen na zájmové kroužky dochází přes 3000 účastníků, přišly na 16,6 milionu korun. Téměř pěti miliony korun přispěla Evropská unie, zbývajících více než 11,5 milionu uvolnily Pardubice z městského rozpočtu.

Celkem Pardubice od roku 2008 investovaly do snižování energetické náročnosti školských budov 498 milionů korun. Částečně tyto projekty podpořila Evropská unie, zhruba přes čtvrt miliardy korun ale zaplatilo město ze svého rozpočtu. Investice se ale městu postupně vrátí. Jen za první tři roky, kdy město zateplilo 18 budov, se díky těmto úpravám podařilo omezit nutné vytápění o 42 procent a ušetřit tak více než 18 milionů korun a zároveň výrazně omezit vypouštění CO2 do ovzduší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…