Parkování ve Zlíně. Vylepší ho letos stovky nových míst

05.08.2015 18:03

570 nových parkovacích míst letos vznikne ve Zlíně. Staví se v celé řadě lokalit, nejvíce však na sídlištích a v místních částech, kde je jich trvalý nedostatek.

Parkování ve Zlíně. Vylepší ho letos stovky nových míst
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Do stavby nových míst pro auta a rekonstrukcí stávajících letos radnice vloží téměř 23 milionů korun. „Parkování vnímáme, stejně jako minulých letech, jako důležitou součást dopravy ve Zlíně. Podle našich finančních možností chceme rozumně navyšovat počty parkovacích míst. V některých lokalitách to možné je, v některých není,“ konstatoval radní Josef Novák, do jehož kompetencí doprava patří.

Z hlediska počtu nových míst bylo nejvýznamnějším počinem parkoviště pod sportovní halou na ulici Březnická, kam se vejde celkem 150 aut. „Část kapacity je nyní vyhrazena pro potřeby obyvatel ulice Mostní, kde začala rozsáhlá rekonstrukce,“ doplnil Karel Říha, vedoucí Odboru koncepce a realizace dopravních staveb magistrátu.

Dlouhodobě radnice zvyšuje počet parkovacích ploch na Jižních Svazích. Letos dojde k vybudování 26 míst na ulici Česká a to v rámci regenerace této části panelového sídliště.

Velmi výrazně se letos zlepší možnosti pro odstavení aut v Malenovicích. V rámci úprav prostoru před bývalým kinem Květen zde vznikne 110 míst, dalších 152 se objeví na tamním sídlišti.

Nová parkovací stání odlehčí i řidičům v Loukách. Vznikají v ulici Zábraní II. a bude jich dohromady 24. Dalších 48 parkovacích míst vyroste v ulici Dřevnická v Bartošově čtvrti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…