Pelhřimov: Kolem podpory ledního hokeje čekají zastupitele ještě další jednání

07.03.2016 19:05

Podpora ledního hokeje v Pelhřimově byla jedním z projednávaných bodů na druhém mimořádném zasedání zastupitelstva města Pelhřimova ve středu v minulém týdnu.

Pelhřimov: Kolem podpory ledního hokeje čekají zastupitele ještě další jednání
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Předložený návrh se týkal poskytnutí zálohy ve výši 400 000 korun na dotaci pro HC Lední medvědi – muži s. r. o. (Celková dotace ve výši 1 400 000 korun by totiž podle pravidel příslušného dotačního titulu měla být HC Lední medvědi s. r. o. poskytnuta až na přelomu května a června, protože ale klub potřebuje hradit náklady spojené s letošní sezónou už dříve, bylo na základě jeho žádosti rozhodnuto o projednání případného poskytnutí zálohy na uvedeném mimořádném zasedání zastupitelstva.)

Během diskuse k celé záležitosti se ukázalo, že předložená smlouva o poskytnutí zálohy a dotační titul plně neodpovídají potřebám hokejistů, protože podle platných pravidel by poskytnuté prostředky nemohli použít například na sportovní vybavení, které je pro ně v nákladech podstatnou položkou.

K projednávání podpory ledního hokeje v Pelhřimově se tak zastupitelé vrátí na svém dalším řádném zasedání. Ve středu 2. března totiž nakonec schválili poskytnutí zálohy v uvedené výši (400 000 korun) a dále rozhodli o zřízení sedmičlenné pracovní skupiny, složené ze zástupců všech politických subjektů v zastupitelstvu, která připraví případné změny podmínek dotačního titulu pro financování výkonnostního sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…