Pelhřimov: Mažoretky z různých koutů republiky soutěžily už pošesté

30.05.2019 21:49

Kulturní dům Máj v Pelhřimově byl v neděli 26. května dějištěm už šestého ročníku soutěže mažoretek O Pelhřimovský dukát, který uspořádal DDM Pelhřimov.

Pelhřimov: Mažoretky z různých koutů republiky soutěžily už pošesté
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Bouřlivě fandící publikum při něm vidělo půvabná vystoupení mažoretek různých věkových kategorií z Kutné Hory, Telče, Dolních Beřkovic, Chotěboře, Ústí nad Orlicí, Šlapanova, Brtnice, Štoků, Jemnice, Havlíčkova Brodu, Pacova a Pelhřimova.

Výkony soutěžících posuzovala odborná porota, jejímiž členy byli kromě dalších i místostarosta města Pelhřimova Josef Koch, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy MěÚ Pelhřimov Zdeněk Sadecký a mistryně ČR a druhá vicemistryně Evropy a světa v mažoretkovém sportu Aneta Novotná. V úvodu programu po slavnostním nástupu soutěžících přivítal všechny v Pelhřimově místostarosta města Josef Koch, který ocenil velký zájem o soutěž a účinkujícím mažoretkám popřál, aby se jim vystoupení povedla a aby jim jejich sport přinášel radost co nejdéle. Dále zaznělo také veřejné poděkování všech pelhřimovských mažoretek jejich trenérkám Šárce Brothánkové a Daně Kalinové. Pak už následovala jednotlivá soutěžní vystoupení jednotlivých skupin mažoretek od dětí až po kategorii seniorek. Domácí  mažoretky z DDM Pelhřimov měly nejpočetnější zastoupení, představilo se hned 6 skupin - TIC TAC, Berušky, Kytičky, Sněženky, Candies a Kopretiny (posledně zmíněné nejmladší pelhřimovské mažoretky se na Pelhřimovském dukátu představily poprvé, ale na kontě už mají několik medailí z jiných soutěží). Zmíněná porota neměla při hodnocení jednotlivých vystoupení snadnou práci, posuzovala se řada různých kritérií  - pochod, držení těla, pestrost choreografie, změny útvarů, celkový dojem, ale také práce s hůlkou a náročnost.

Zajímavým zpestřením programu letošní soutěže O Pelhřimovský dukát byly ukázky parkouru v podání Antonína Vítka a Ondřeje Snížka. Dva mladí vedoucí parkourového kroužku DDM Pelhřimov předvedli show, která byla úplně "z jiného soudku" než ostatní vystoupení během dne, a sklidili veliký aplaus.

Šestý ročník soutěže Pelhřimovský dukát přinesl pěknou podívanou, potvrdilo se, že o mažoretkový sport je stále velký zájem a spokojeni byli jak účinkující, tak diváci.  Na závěr programu zaznělo zasloužené poděkování organizátorům z DDM Pelhřimov v čele s Danou Kalinovou a Šárkou Brothánkovou.

Z VÝSLEDKŮ
Kategorie děti: 1. Sluníčka (Chotěboř); 2. Kopretiny (Pelhřimov); 3. Poupátka (Telč)
Kategorie minikadetky: 1. Candies (Pelhřimov); 2. Princezny (Chotěboř); 3. Mini Minnie (Štoky)
Kategorie kadetky: 1. Sněženky (Pelhřimov); 2. Fialky (Šlapanov); 3. Růžičky (Telč)
Kategorie Juniorky: 1. Panterky (Dolní Beřkovice); 2. Kytičky (Pelhřimov); 3. Lady Scarlett (Kutná Hora)
Kategorie Seniorky: 1. Berušky (Pelhřimov); 2. Růže (Telč); 3. Pomněnky (Brtnice)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…