Pelhřimov: Město nabízí lidem opět příjemnější prostředí

05.01.2019 7:34

V předvánočním čase byly v Pelhřimově slavnostně předány do užívání veřejnosti tři investiční akce, které se realizovaly v uplynulém období.

Pelhřimov: Město nabízí lidem opět příjemnější prostředí
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Starosta Ladislav Med a místostarostové Zdeněk Jaroš a Josef Koch symbolicky přestřihli pásky u nově upraveného prostranství v ul. Arch. Janáka, dále v Městských sadech, kde probíhala v několika uplynulých letech celková revitalizace, a u dalšího úseku promenády podél říčky Bělé. Stalo se tak za účasti zástupců Městského úřadu Pelhřimov, zhotovitelských firem a dalších hostů.

Revitalizace prostranství Arch. Janáka se uskutečnila v průběhu roku 2018 nákladem 8 600 000 korun vč. DPH a provedla ji firma Petr Čeněk. Kromě jiného tu byly obnoveny špatné povrchy, upraveny klidové zóny pro pěší, vzniklo nové parkoviště s 18 parkovacími místy. Starosta Ladislav Med mj. ocenil novou velkoformátovou betonovou dlažbu, která byla při takovéto akci v Pelhřimově použita poprvé. Připustil, že celou akci ztížily komplikace kvůli kácení starých dřevin, ale za ty byla provedena v odpovídající míře náhradní výsadba. „Jsem rád, že jsme ve městě udělali zase jedno místo hezčí, než jaké bylo předtím. Chtěl bych všem, kdo se na tom podíleli, za město Pelhřimov poděkovat,“ řekl.

Městské sady a promenáda kolem říčky Bělá

Celková revitalizace Městských sadů byla realizována v průběhu uplynulých čtyř let. Během této rozsáhlé akce byla mimo jiné obnovena zeleň, vybudovány nové chodníky, veřejné osvětlení, byl postaven nový altán, dětské hřiště a workoutové hřiště, nainstalovány lavičky atd. Náklady na celou revitalizaci představují zhruba 7 300 000 korun vč. DPH a jednotlivé práce realizovaly firmy Swietelsky, Pelmont, Status, altán zhotovil Petr Bárta. Jak řekli starosta Ladislav Med a místostarosta Zdeněk Jaroš, nově zvelebené prostředí Městských sadů „prokoukne“ a bude lákat veřejnost hlavně na jaře a v létě, ale například dětské hřiště je navštěvováno i teď v zimě. Velkým pozitivem jsou nové chodníky, a to nejen pro návštěvníky Městských sadů, ale hlavně pro obyvatele zdejšího domova pro seniory.

Třetí symbolické přestřižení pásky provedl místostarosta Josef Koch u promenády kolem říčky Bělá, kde byla dokončena a předána do užívání další část (konkrétně úsek č. 5) této promenády. Ten směřuje od rozcestí Rekordů a kuriozit (lokalita za bytovkami v ul. Příkopy) ke Kamennému mostu. Jeho délka je zhruba 160 metrů, povrch tvoří zámková dlažba a dřevěné povaly. Zhotovitelem je VHS stavby a. s. Jihlava. Uvedený úsek navazuje na předchozí část promenády, která byla otevřena pro veřejnost v únoru 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…