Pelhřimov: Náměstí už zdobí rozzářený vánoční strom

30.11.2020 17:56

Ani v letošním roce, který nám všem přináší mnoho omezení a nepříjemností, nebyli obyvatelé Pelhřimova ochuzeni o krásnou adventní tradici – rozsvícení vánočního stromu na náměstí a zapálení první svíčky na adventním věnci.

Pelhřimov: Náměstí už zdobí rozzářený vánoční strom
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Lidé se této události, která probíhala na náměstí v sobotu 28. listopadu večer bez účasti veřejnosti, mohli zúčastnit prostřednictvím on-line přenosu na facebookovém profilu Pelhřimák. V úvodu pozdravil všechny, kdo tuto událost sledovali, starosta města Ladislav Med, který popřál všem, aby prožili adventní čas v klidu, bez shonu a pokud možno se svými milovanými. Poděkoval také paní Aleně Brůnové za darování vánočního stromu a technickým službám za výzdobu města. „Přeji všem krásné a klidné Vánoce,“ řekl.

Další slova patřila vikáři Josefu Sláčíkovi, který pohovořil o symbolice vánočního stromu z křesťanského pohledu. Jak řekl, nazdobený a rozzářený strom mimo jiné připomíná ztracený ráj, který si všichni neseme v srdci jako touhu po štěstí, pokoji a láskyplných otevřených vztazích. Pak zapálil první svíci na adventním věnci jako symbol naděje a nového života.

Poté už přišlo na řadu krátké odpočítávání, kterého se tentokrát ujal místo prvňáčků z pelhřimovských škol starosta Ladislav Med, a po něm se vánoční strom rozzářil. Jedná se o zhruba třináctimetrový a 55 let starý smrk pichlavý. Výzdoba stromu je oproti minulým rokům opět vylepšena a vedle něho se nachází dřevěný vyřezávaný betlém. Krátké slavnostní setkání zakončila píseň „Panis angelicus“ v podání učitelů Základní umělecké školy Pelhřimov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…