Pelhřimov: Nová alej bude vysazena podél silnice na Křemešník

03.10.2018 17:32

Už po sedmnácté se v Pelhřimově uskuteční oslava Dne dřeva a stromů, při které budou rodiče sázet svým dětem vlastní stromky.

Pelhřimov: Nová alej bude vysazena podél silnice na Křemešník
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Stane se tak v pondělí 22. října 2018 od 15.00 hodin a sázet se bude po levé straně od silnice vedoucí ze Skrýšova na Křemešník (od úrovně autobusové zastávky na křemešnickou silnici) na místě bývalé topolové aleje. „V uvedené lokalitě bude vysazeno celkem 59 nových stromů, z toho bude 50 kusů ovocných dřevin - po deseti kusech jabloně, hrušně, třešně, švestky a jeřábu ptačího a dále 9 kusů javorů,“ informoval starosta Pelhřimova František Kučera.

Náklady na výsadbu i zakoupení stromů uhradí Město Pelhřimov. Ze sázení stromků v souvislosti s Dnem dřeva a stromů se časem stala velmi oblíbená a příjemná tradice. Rodiče i jejich děti sledují, jak stromky rostou, mají k nim vztah a tím se zlepšuje i jejich vztah k životnímu prostředí vůbec. Navíc každá vysazená dřevina plní po několik generací v přírodě mnoho biologických, technických i estetických funkcí. Za dobu trvání akce bylo v Pelhřimově a okolí vysazeno už zhruba 800 stromků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…