Pelhřimov: Pocitová mapa sklidila pochvaly i podněty pro zlepšení

26.02.2024 22:09 | Tisková zpráva

Lidé v loňském roce příležitostně zaznamenávali do pocitové mapy místa, která v Pelhřimově mají rádi, nebo která by proměnili či zvelebili. K dispozici měli mapu města Pelhřimova, která sloužila jako podklad pro sběr dat. Jedná se o další nástroj participativního plánování veřejných prostor, který nabízí občanům možnost aktivně se zapojit do sběru informací a názorů na lokality, v nichž například bydlí.

Pelhřimov: Pocitová mapa sklidila pochvaly i podněty pro zlepšení
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Výsledky pocitové mapy za loňský rok využijeme hlavně jako podpůrný podklad nejen pro plánování investičních akcí. Informace a názory občanů jsou pro nás velmi cenné a je nám ctí se s vámi setkávat. Veškeré podněty, připomínky či pochvaly jsme pečlivě zaznamenali a projednali. Není bohužel v našich silách vyhovět všem požadavkům, ale některé samozřejmě realizujeme co nejdříve,“ uvedl místostarosta Karel Kratochvíl.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50492 lidí

„Občané nám vlastně sdělili pocit, který v nich dané místo, které označili v mapě vyvolává. Pocit a prostor jsou totiž velmi propojené, jelikož každé místo vyvolává v lidech něco jiného, a právě to nás zajímá. A nám to dost pomůže,“ doplnil místostarosta.

Pocitová mapa bude fungovat i v letošním roce a intenzivněji. Poprvé se objeví u informačního stánku města Pelhřimov na Velikonočním Mini jarmarku v sobotu 23. března 2024 na Masarykově náměstí. „Občané si mohou ke stánku třeba přijít pouze jen tak popovídat. Zároveň se budou moci vyjádřit k budoucnosti využití prostor OC Vysočina, kdy své názory mohou prodiskutovat s odborníky,“ vyzývá občany místostarosta. Představitelé města chtějí být k dispozici občanům blíže nejen v prostorách radnice a v pracovní dny.

V roce 2023 lidé zaznamenali do pocitové mapy celkem 8 pochval na zeleň, květnaté louky a kulturu ve městě. Drobných podnětů na zlepšení či doplnění laviček a úpravy zeleně bylo zaznamenáno 11, tyto podněty již byly realizovány. Dalšími připomínkami, kterých bylo 41, se vedení města bude postupně zabývat v rámci koncepcí, studií či projektových dokumentací.

Co se týká ankety hlasování v systému Munipolis o projektech participativního rozpočtu Společnou cestou, bylo podáno celkem 36 podnětů k řešení či zamyšlení.

Moc děkujeme všem, kteří se zapojili či zapojí. Váš názor nás zajímá!

Výsledky sběru dat v rámci pocitové mapy a v rámci ankety hlasování v systému Munipolis o projektech participativního rozpočtu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…