Pelhřimov: První část promenády kolem Bělé už slouží veřejnosti

23.02.2018 20:32

Příjemnou procházku podél řeky a zkrácení cesty z centra města k supermarketu Bila nabízí nový úsek č. 4 promenády kolem říčky Bělé v Pelhřimově, který byl oficiálně otevřen pro veřejnost v úterý 20. února ráno.

Pelhřimov: První část promenády kolem Bělé už slouží veřejnosti
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Stalo se tak za účasti vedení města, pracovníků městského úřadu a dalších hostů. Symbolické přestřižení pásky na začátku promenády provedl starosta František Kučera a poté si přítomní prošli a prohlédli chodník, který postavila firma SYNER VHS Vysočina, a. s. v době od července do prosince loňského roku.

Jeden a půl metru široký chodník, dlouhý 160 metrů, je postaven na gabionové konstrukci (gabiony jsou drátěné stavební prvky s kamennou výplní), vede od mostu u Bily směrem ke kamennému mostu a končí na rozcestí za bytovkami v ulici Příkopy. Povrch tvoří tlakově impregnované dubové trámky, spojené kovanými kramlemi. Kolem celého chodníku je pozinkované zábradlí. Osvětlení zajišťují solární svítidla, která se přes den nabíjí a večer svítí nezávisle na přívodu elektrické energie.  

Ještě během letošního roku se počítá s vybudováním dalšího úseku promenády - úseku č. 5. Ten povede po stávajícím chodníku v části za bytovkami v ul. Příkopy směrem ke kamennému mostu. Povrch tohoto chodníku nahradí zámková dlažba, bude vytvořen přístup k řece, opraveno zábradlí a současné schodiště u kamenného mostu bude nahrazeno rampou, aby byl umožněn bezbariérový provoz.

Celou promenádu projektoval Ing. Karel Kupec – Studio A.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…