Pelhřimov: Technické služby zlikvidují na frekventovaných místech plevel bez glyfosátu

29.05.2022 14:56 | Tisková zpráva

Technické služby začnou s plošnou likvidací plevele po městě, kterou provádí převážně jednou ročně v letních měsících. Podle potřeby je plevel likvidován na některých místech opakovaně.

Pelhřimov: Technické služby zlikvidují na frekventovaných místech plevel bez glyfosátu
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Používají ekologičtější způsob za pomoci Roundup Fast, jehož účinná látka je na přírodní bázi (kyselina pelargonová) a neobsahuje glyfosát. Je určen k okamžitému použití bez nutnosti ředění. Přípravek je aplikován v místech s větší frekvencí lidí – na Masarykově náměstí a přilehlých ulicích, v okolí dětských hřišť, škol a školek.

Na méně frekventovaných místech je používán Roundup Flex, což je povolený systémový neselektivní přípravek s obsahem glyfosátu. Při jeho použití se postupuje podle návodu k použití. Osoba pověřená aplikací je odborně proškolená a disponuje Osvědčením I. stupně pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin.

Použití tohoto prostředku je v souladu se standardy péče o přírodu a krajinu. Před aplikací přípravku bude veřejnost informována prostřednictvím informační cedule umístěné přímo v lokalitě. Prozatím nejsou využívány šetrnější metody likvidace plevele: párou, horkou vodou nebo horkou pěnou, jelikož jsou finančně nákladnější a zdlouhavější s nejistým výsledkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…